Nakon što je Ustavni sud u četvrtak 14. listopada odlučio da ne postoji osnova za poništenje odluke Sabora o održavanju referenduma o braku, članovi građanske inicijative “U ime obitelji” sazvali su istoga dana u zagrebačkom hotelu Westin konferenciju za medije.

– Odluka Ustavnog suda utvrdila je da je građanska inicijativa ‘U ime obitelji’ u proteklih šest mjeseci obavila sve što je bilo potrebno u skladu s Ustavom, zakonom i međunarodnim konvencijama i da u našem pitanju nema ničeg diskriminatornog i da se ne krše ničija ljudska prava – rekla je predstavnica inicijative Željka Markić i naglasila da će građani u nedjelju 1. prosinca na referendumu – “festivalu demokracije” – imati prigodu odlučiti o tome žele li da se u Ustav Republike Hrvatske ugradi odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Građanska inicijativa čestitala je sucima Ustavnog suda što su se oduprli medijsko-političkim pritiscima i što su na taj način donijeli odluku koja se temelji na Ustavu Republike Hrvatske.

Bitno.net