Predstavnici građanske inicijative ‘U ime obitelji’ održali su konferenciju za novinare na kojoj su kazali da je tumačenje Ustavnog suda jasno te su još jednom pozvali građane da izađu na referendum

Foto: screenshot

Foto: screenshot

Nakon što je Ustavni sud u četvrtak 14. listopada odlučio da ne postoji osnova za poništenje odluke Sabora o održavanju referenduma o braku, članovi građanske inicijative “U ime obitelji” sazvali su istoga dana u zagrebačkom hotelu Westin konferenciju za medije.

– Odluka Ustavnog suda utvrdila je da je građanska inicijativa ‘U ime obitelji’ u proteklih šest mjeseci obavila sve što je bilo potrebno u skladu s Ustavom, zakonom i međunarodnim konvencijama i da u našem pitanju nema ničeg diskriminatornog i da se ne krše ničija ljudska prava – rekla je predstavnica inicijative Željka Markić i naglasila da će građani u nedjelju 1. prosinca na referendumu – “festivalu demokracije” – imati prigodu odlučiti o tome žele li da se u Ustav Republike Hrvatske ugradi odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Građanska inicijativa čestitala je sucima Ustavnog suda što su se oduprli medijsko-političkim pritiscima i što su na taj način donijeli odluku koja se temelji na Ustavu Republike Hrvatske.

Bitno.net