Rođen je 9. listopada 1972. u Tovarniku od oca Andrije i majke Kate rođ. Topić. Osnovnu školu završio je u Tovarniku, a srednju u Vinkovcima. Po završetku škole stupa u ZNG, kao pripadnik Hrvatske vojske.

Nakon rata studirao je teološke znanosti na Katoličkom bogoslovnom fakultetu – Sveučilišta u Zagrebu gdje je 21. lipnja 2017. magistrirao na temu „Rasprava o Bogu u filozofiji Karola Wojtyle“. Kao vjeroučitelj djelovao je u OŠ “Tin Ujević” u Zagrebu gdje je u ovoj školskoj godini i preuzeo službu ravnatelja škole.

Foto: Sisačka biskupija

U braku sa suprugom Gordanom, vjeroučiteljicom, ima tri kćeri. Za trajnog đakona zaredio ga je sisački biskup Vlado Košić, 10. prosinca 2011. u sisačkoj katedrali. Djelovao je u župama Pešćenica i Lekenik.

Portal Zagreb.info na svojoj Facebook stranici objavio je fotografiju predvorja Osnovne škole “Tin Ujević” pokraj zagrebačke Cibone. Na njoj je prikazano kako se učenici opraštaju od omiljenog vjeroučitelja Daniela Jurića, koji je nedavno postao i ravnatelj njihove škole. Jutarnji list je objavio da je vjeroučitelj preminuo od korone.