Posudionica odjeće – pomoć roditeljima slabijeg imovinskog stanja i velikim obitelima

Ivana Matulić, Josipa Birkić i Štefica Laura Paripović/Foto: Ines Grbić, HKM

U prostorima zadarskog samostana sv. Frane smještena je Posudionica odjeće, mjesto gdje osobe slabije imovinskog stanja ili iz velikih obitelji mogu pronaći što im treba za svoje najmanje koji brzo prerastu majice, hlače, cipelice i kompletiće.

No žene koje tamo rade, Štefica Laura Paripović, Ivana Matulić i Josipa Birkić iz Udruge za obitelj i roditeljstvo “Izvor”, ne traže ništa zauzvrat, piše Hrvatska katolička mreža.

Ova je priča započela prije tri godine, kada su Paripović, Matulić i Brkić, danas majke četvero, šestero i sedmero djece, odlučile provesti dugogodišnju zamisao da se na jednom mjestu skupi odjeća koju djeca brzo prerastu da se može proslijediti dalje onima u potrebi.

”Od jedne obične kave pretvorilo se u nešto što zahvaća cijelu Lijepu Našu”, rekle su za emisiju ”Na valovima dobrote”, Hrvatskog katoličkog radija.

Prve srijede u mjesecu, od 17 do 19 sati, moguće je donirati odjeću, opremu i druge potrepštine u zadarskome samostanu sv. Frane. Zamisao je da majke mogu same odabrati što žele za svoju djecu. Unatoč tomu što posudionica nalikuje na dućan, gdje su volonteri marljivo razvrstali odjeću prema veličini, broju i sezoni, nije nužno da obitelji moraju doći osobno u Zadar kako bi mogli nešto pronaći. Voditeljice su dostupne preko telefona, e-maila i Facebooka te prema dogovoru šalju pakete obiteljima diljem domovine.

Posudionicu možete kontaktirati na broj 095/ 907 2997, e-mailom: djecjaposudionica@gmail.com ili putem Facebooka

Više o temi pročitajte na stranicama HKM-a.

Bitno.net