Crkva je „talac dijela homoseksualne zajednice koje se infiltrirala u sve njezine pore i razara je iznutra“ napisao je kolumnist Slobodne Dalmacije, Ivica Šola, u svom posljednjem tekstu u kojem se bavio temom povezanosti homoseksualnosti pojedinih članova klera sa skandalima koji su potresli Crkvu u Americi.

Šola je podsjetio kako je već kardinal Ratzinger 1986. upozorio da se u „Crkvi formirala snažna tendencija, grupe koje vrše pritisak i predstavljaju se kao da predstavljaju sve katolike homoseksualce“, čiji je cilj prilagoditi crkveni nauk „vlastitim seksualnim sklonostima“.

Na ovaj se problem, smatra Šola, dugo vremena „odmahivalo rukom“, no on je doživio kulminaciju nedavnim otkrivanjem pedofilskih zločina u SAD-u, koji su, navodi kolumnist Slobodne Dalmacije, prema statističkim pokazateljima zapravo djela homoseksualaca nad odraslim mladićima.

Pri tome se pozvao na izvještaj “Katoličke lige za vjerska i civilna prava” prema čijim je podacima, objavljenim 16. kolovoza ove godine, 81 posto žrtava seksualnog uznemiravanja muškog spola, od čega su 78 posto mladići.

„Dakle, nije tu riječ o pedofilskim zločinima, već u ogromnoj većini o homoseksualnim zločinima, i te stvari treba tako nazvati“, zaključuje Šola koji je skrenuo pozornost i na pitanje jesu li odluke homoseksualaca za uključivanje u svećenstvo motivirane odlukom za Boga ili traženjem prilike za „upražnjavanjem svojih sklonosti“.

U prilog stava da je riječ o potonjem Šola navodi knjigu teologa Donalda Cozzensa “The Changing Face of the Priesthood” [Mijenjajuće lice svećenstva] u kojoj autor navodi kako su mnogi samostani postali „prava legla homoseksualnih orgija“, te da homoseksualci čine trećinu sjemeništaraca.

Svih problema s ulaskom homoseksualaca u sjemeništima svjestan je i papa Franjo, koji je ove godine upozorio biskupe i poglavare riječima “Otvorite oči, ne primajte homoseksualce u sjemeništa!”, podsjeća Šola, koji zaključuje da je iz svega navedenog očito kako ukazivanje na postojanje homoseksualnih struktura koje štete Crkvi nije homofobija, nego čista statistika.

Cijelu kolumnu možete pročitati ovdje.

Ivo Džeba | Bitno.net