Nepomireni

‘Smatramo da ovakav zdravstveni odgoj, koji je trenutno nametnut svim hrvatskim školarcima, nasilno narušava miran i prirodan tijek odrastanja, oduzima djeci djetinjstvo”, kažu mladi koji su, spontano okupljeni i neformalno ujedinjeni pod nazivom “Nepomireni”, odlučili reagirati na problem uvođenja  zdravstvenog odgoja u škole. Njihova prva akcija „Ne dirajte im djetinjstvo!“ je mirni prosvjed igračaka sudionika, kao simbol djetinjstva koje se uvođenjem ovakva zdravstvenog odgoja u škole prekida, a održat će se 5. prosinca od 15 do 18 sati u brojnim gradovima diljem Hrvatske. Više informacija o prosvjedu možete pronaći na njihovoj Facebook stranici.

U nastavku pročitajte što „Nepomireni“ kažu o sebi i o svojoj inicijativi.

Tko su “Nepomireni”?

Nepomireni, spontano okupljeni i neformalno ujedinjeni mladi građani udruženi u nemirenju; oni koji neće jer neće šutke mirovati dok stvari nisu okej. Mi smo naprosto nepomireni s nametnutim. Naša prva akcija je „Ne dirajte im djetinjstvo!“, a odnosi se na nemirenje s ovakvim uvođenjem zdravstvenog odgoja u hrvatske škole.

Što je to „Ne dirajte im djetinjstvo!“?

„Ne dirajte im djetinjstvo!“ je mirni prosvjed igračaka sudionika, kao simbol djetinjstva koje se uvođenjem ovakvog zdravstvenog odgoja u škole prekida.

Najdraže vlastite igračke, koje smo čuvali za našu djecu, vadimo prijevremeno iz podruma i u ovom ih ključnom trenutku zalažemo za djetinjstvo onih koji ga danas trebaju živjeti.

Naše igračke će prosvjedovati na Markovu trgu u srijedu 05.12. od 15 do 18 sati, te istovremeno na drugim adresama u brojnim gradovima diljem Hrvatske. One će vam tamo govoriti o tome što je (bilo naše) djetinjstvo te kako isto i ništa manje ni više ne traže i za današnja djetinjstva. Smatramo da ovakav zdravstveni odgoj koji je trenutno nametnut svim hrvatskim školarcima, nasilno narušava miran i prirodan tijek odrastanja, oduzima djeci djetinjstvo. Vidimo to tako i s tim se ne mirimo.

Što ili tko „dira“ djetinjstvo?

Izabrali smo ovaj medijski već pohaban ali izuzetno govorljiv glagol kao objašnjenje stanja kako ga mi vidimo: perverzno, nasilno, uznemirujuće, oskvrnjujuće.

Dira ga nametanje rodne ideologije koja ne uvažava saznanja razvojne psihologije, koja ne pozna termine skladnog i cjelovitog razvoja ljudske osobe, negira vrijednosni okvir kao nužni element svakog odgoja, koja se nepravno i nasilno implementira u školski kurikulum, krši ustavno pravo roditelja na odabir odgoja svoje djece, demokraciji bahato pokazuje srednji prst dok svojim srednjim rodom prljavo dira hrvatsko djetinjstvo.

Što zahtijevamo?

Zahtijevamo mogućnost izbora. Roditelji koji žele da im dijete u 5. razredu OŠ kroz obavezni nastavni program bude poticano na masturbiranje (ali u svojoj sobi), ili u 1. razredu SŠ bude vješto u navlačenju prezervativa na tikvasto povrće neka izaberu trenutno nametnuti program zdravstvenog odgoja; roditelji koji to ne žele – neka imaju izbora. Time tek zahtijevamo poštivanje Ustavom zajamčenih prava roditelja na samostalno odlučivanje o odgoju svoje djece. Da svatko mirno i radosno šalje dijete u školu.

Zahtijevamo i poštivanje pravne procedure uvođenja nastavnog programa u školski kurikulum, te znanstveno utemeljen program a ne populističke priručnike kao nastavnu literaturu, bez obzira na ideologiju koju program suptilno ili otvoreno namjerava propagirati.

Previše zahtijevamo?

:)

(Ovisi što je kome previše!)

Pokažimo im kažiprst.

Uključi se u ovaj zahtjev naših igračaka za demokracijom!

I ponesi svog prosvjednika!

Ako nam želiš pomoći u pripremi, organizaciji, provedbi ove akcije… Trebamo tvoje kažiprste! Javi se na nepomireni@gmail.com!