U ime obitelji

Iz građanske inicijative „U ime obitelji“ dobili smo obavijest da će u petak, 14. lipnja u 14 sati predstavnicima Hrvatskoga sabora biti predan Zahtjev za raspisivanje referenduma s više od 710 000 potpisa birača koji traže raspisivanje državnog referenduma s pitanjem: „Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?“

Povorka građana, u kojoj će biti predstavnici svih županijskih koordinacija Građanske inicijative i jedan dio volontera, koji su nesebično darujući svoje vrijeme omogućili da se u vrlo kratkom roku, od samo 15 dana, više od 20 posto hrvatskih birača izjasni da žele referendum o braku, okupit će se na Zrinjevcu i oko 13 sati krenuti prema Trgu sv. Marka, ističe se u obavijesti.

Potpise građana iz svoje županije u povorci će simbolično nositi predstavnici svih hrvatskih županija i Grada Zagreba te će ih zajedno s Organizacijskim odborom Građanske inicijative „U ime obitelji“ predati Hrvatskom saboru. Nakon svečane predaje potpisa druženje volontera nastavit će se u parku Ribnjak te će trajati do 19 sati. Radujemo se prilici da se volonteri iz cijele Hrvatske, koje je ova inicijativa povezala, i osobno susretnu i upoznaju.

Povorku će osiguravati volonteri građanske inicijative – hrvatski branitelji, dragovoljci Domovinskoga rata te umirovljeni pripadnici Specijalne policije. Oni su, zajedno s članovima svojih obitelji, volontirali na mjestima izjašnjavanja građana te je njihova prisutnost u Zagrebu i drugim većim gradovima spriječila daljnje napade na volonterke građanske inicijative.

Ovom povorkom želimo iskazati priznanje svakom pojedinom volonteru diljem Hrvatske i omogućiti svima koji to žele da predaju potpise. Bez njihova angažmana hrvatski građani ne bi imali priliku osigurati prvi narodni referendum u Republici Hrvatskoj, zaključuje se u obavijesti inicijative „U ime obitelji“.

ruta-web

Bitno.net

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]