*Članak je naknadno nadopunjen novim informacijama

Neki hrvatski mediji danas su izvijestili kako je svećenik Zadarske nadbiskupije u utorak u Sukošanu fizički napao redovnicu iz tamošnjeg samostana Klanjateljica Krvi Kristove.

Ubrzo su se o tome oglasile i crkvene vlasti:

Nakon prijave o agresivnom ponašanju župnika prema časnoj sestri u Župi Sukošan, Zadarska nadbiskupija provela je potreban izvid. Ovim putem iskazujemo svoju žalost zbog događaja koji se ničim ne može opravdati. Radi se o verbalnom i fizičkom nasilju koje je u suprotnosti s ljudskim, moralnim i civiliziranim ponašanjem.

Zadarska nadbiskupija izražava žaljenje zbog toga čina te se ispričava žrtvi kao i svima koji su tim sramotnim činom sablažnjeni i povrijeđeni. Osuđujemo takav način ponašanja i razumijemo ogorčenost javnosti jer se tim nedjelom narušava integritet i dostojanstvo žrtve, ali i svećeničkog poziva i službe. Protiv svećenika će biti provedene potrebne kanonske mjere.

Zadarska nadbiskupija

Kako je ranije tijekom dana izvijestio zadarski.hr, neki mještani Sukošana optužili su župnika Domagoja Kelavu da je u središtu mjesta, u vidno alkoholiziranom stanju, izudarao časnu sestru koja se pod silinom napada srušila na pod. Župnik je pak negirao svoju upletenost u slučaj.

Da do napada nije došlo tvrdi i navodna žrtva, tj. redovnica.

Ona je u razgovoru za Večernji list optužila novinare za laž, a mještane da su krivo zaključili.

“Ja imam problem s vratnom kičmom, imam i medicinsku dokumentaciju koju vam mogu i pokazati. Svakim naglim pokretom glave mi se prekine dotok krvi u mozak i ja padam isti čas”, poručila je redovnica.

Prema posljednjim informacijama, zadarska policija privela je svećenika, a sudac odredio njegovo zadržavanje u trajanju od deset dana zbog “opasnosti od ponavljanja djela”. Svećenik je potom prebačen u Zatvor u Zadru.

U priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Zadru stoji da je vlč. Kelava verbalno napao redovnicu, opsovao ju te udario šakom u predjelu lica. Redovnica je potom pala na tlo i zadobila vidljive ozljede lica i ogrebotine na laktu lijeve ruke.