Hrvatska je dobila novu građansku inicijativu koja se bori za nerođeni život – ProLife Hrvatska.

Inicijativa iza koje stoji nekoliko udruga predstavlja, kako kažu o sebi, “pokret ljudi koji vole život, koji smatraju da svaka osoba ima pravo na dostojanstven život bila ona bolesna, zdrava, mala, velika, dijete, odrasli… I da se to pravo ne smije nikome uskratiti, ni zbog kojeg razloga, ni pod kojim uvjetima”.

Prve akcije inicijative vezane su uz lijepljenje pro-life plakata po Zagrebu i objavljivanje videa koji možete vidjeti dolje.

Iduća akcija udruga okupljenih u krovnoj inicijativi vezana je uz tužbu Ustavnom sudu u svezi sa Zakonom o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece.

U ponedjeljak 12. prosinca 2016. u 11 sati Hrvatski pokret za život i obitelj koji je 1991. godine predao prvu ustavnu tužbu u vezi Zakona o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece, predat će službenu dopunu svoje originalne tužbe Ustavnom sudu Republike Hrvatske.

Službena dopuna sadržava proširenu pravnu, medicinsku i bioetičku analizu koju su izradili ugledni stručnjaci, kao i amicus Curiae, tj. Prijatelji suda sa stručnim međunarodnim pravnim analizama iz Velike Britanije i Poljske.

Očekuje se da će Ustavni sud Republike Hrvatske donijeti odluku kojom će se sadašnji zakon proglasiti neustavnim, posebno s obzirom na članak 21. Ustava Republike Hrvatske.

Prije predaje tužbe na Ustavni sud, sudionici okupljeni u krovnoj inicijativi ProLife.hr dat će kratke izjave za medije pred Ustavnim sudom, na Trgu sv. Marka 4 u 11 sati:

– gđa Katarina Kovačević, predsjednica Hrvatskog pokreta za život i obitelj

– odvjetnik mr. sc. Mario Vojvodić, punomoćnik podnositelja ustavne tužbe Hrvatskog pokreta za život i obitelj

– dr. sc. Vice John Batarelo, predsjednik Zaklade Vigilare

– dr. sc. Luka Popov, potpredsjednik Zaklade Vigilare.

Pogledajte video.

Želim živjeti!

Postoji li išta strašnije od roditelja koji se odluče ubiti svoje vlastito dijete? Pogledajte ovaj video-spot i pokažite ga što većem broju ljudi. Budimo glas onima koji nemaju glasa!

Posted by ProLife Hrvatska on 9. prosinca 2016

Bitno.net