PRVI PUT U ZADRU

Ove godine i Zadar hoda za život, obitelj i Hrvatsku – datum je 25. svibnja

Želimo zaštititi svaki život, jer znanost potvrđuje da život svakog od nas počinje začećem. Devet mjeseci koje provodimo u tijelu majke – samo je jedna od faza našeg života

“Ove godine prvi put organiziramo Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Zadru”, rekao je Tvrtko Krpina, koordinator Hoda za život u Zadru na konferenciji za medije održanoj u istom gradu.

Krpina je istaknuo da ove godine hrvatski građani mogu hodati za život čak dvije subote – 18. svibnja u Osijeku i Rijeci, a 25. svibnja u Zagrebu, Splitu i Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Želimo zaštititi svaki život, jer znanost potvrđuje da život svakog od nas počinje začećem. Devet mjeseci koje provodimo u tijelu majke – samo je jedna od faza našeg života. Važno je da u demokratskom društvu mi kao građani štitimo svaki ljudski život, osobito najugroženije manjine u Hrvatskoj, a to su nerođena djeca. Želimo pružiti podršku svakoj od žena koje su pobačaj učinile zbog pritiska okoline”, rekla je Mirjana Peša iz Hoda za život.

Peša je napomenula da se 75 posto žena odluči na pobačaj upravo zbog pritiska okoline, te da istraživanja pokazuju da velik broj žena uopće ne poznaje osnovne činjenice o nerođenom djetetu, poput informacije da prvi otkucaji srca započinju u trećem tjednu trudnoće.

“Hod za život se održava u Zadru u subotu 25. svibnja. Okupljanje započinje na Branimiru kod mosta, u 10 sati, kada će u radosnom i dostojanstvenom ozračju povorka prolaziti preko Gradskog mosta prema Narodnom trgu, te kroz Široku ulicu doći na Forum gdje će se održati prigodni program. Nadamo se da će program završiti do 13 sati”, istaknuo je Roko Surić iz Hoda za život.

“Očekujemo da će se velik broj Zadrana i ljudi iz okolnih mjesta odazvati jer je to prilika da svi zajedno pokažemo da je Zadar za život”, rekao je Surić.

Bitno.net


Objavljeno: 26. travnja 2019.

Možda vam se svidi