Uzbudljiv vikend od 1. do 3. prosinca 2023. označio je otvorenje Camino Korčula, novog hodočasničkog puta smještenog na predivnom Jadranu

Ova jedinstvena staza privukla je sudionike ne samo iz Hrvatske, već i iz Bosne i Hercegovine, Francuske i Portugala, stvarajući međunarodnu atmosferu zajedništva.

Više od sto entuzijastičnih pojedinaca tijekom tri nezaboravna dana hodalo je kroz slikovite dionice Camino Korčula, istražujući bogatu kulturnu i prirodnu baštinu otoka.

Događanje je bilo obogaćeno raznolikim aktivnostima, uključujući druženje, zajedničke molitve, inspirativne govore, svete mise i svečani blagoslov svetog Jakova.

Kulminacija hodočašća dogodila se u crkvi u Veloj Luci, gdje je župnik don Hrvoje Katušić zajedno s Marijom Pražen iz Bratovštine svetog Jakova Hrvatska svečano dodijelio Compostele – potvrde o uspješno završenom hodočašću. Taj trenutak označavao je ne samo fizičko, već i duhovno putovanje koje su sudionici prošli.

Foto: Andro Tasovac

Dodatnu radost hodočasnicima je svojim pozdravom i zazivom zagovornom svetog Jakova izmamio pozdrav dubrovačkog biskupa Roka Glasnovića kojeg je prenijela Marija.

Camino Korčula nije samo put, već prilika za duboko osobno iskustvo, povezivanje s prirodom i drugima te otkrivanje bogatstava tradicije.

Ovaj događaj otvara vrata novim avanturama i duhovnim spoznajama, pozivajući hodočasnike da istraže jedinstvenu ljepotu i duhovnost ovog fascinantnog hodočasničkog puta na Jadranu.

Camino Korčula projekt je realiziran u suradnji s Turističkom zajednicom Korčula, Turističkim zajednicama otoka Korčule i i Bratovštine sv. Jakova, službenog hrvatskog predstavnika u središnjoj i najstarijoj Camino instituciji – Nadbratovštini sv. Jakova u Španjolskoj.

Foto: Andro Tasovac