U ime

Predstavnici „U ime obitelji“, na poticaj svojih volontera i podupiratelja, posljednjih tjedana vode konstruktivne razgovore s vodstvima stranaka, koje su od početka podržale „U ime obitelji“, o zajedničkom izlasku vrijednosno srodnih stranaka na izbore za Europski parlament koji će se održati 25. svibnja 2014.

Referendumski uspjeh pokazao je da se hrvatski birači mogu ujediniti oko univerzalnih vrijednosti i da stavljanje općeg dobra ispred osobnih interesa donosi rezultate. U ovom izuzetno teškom trenutku za Hrvatsku i njezine građane, uz nekompetentnu i socijalno neosjetljivu vlast, smatramo da je neophodno postići što veće jedinstvo svih pozitivnih snaga.

Na izborima 25. 5. hrvatski će birači izabrati 11 zastupnika koji će sljedećih pet godina u Europskom parlamentu zastupati hrvatske interese i predstavljati hrvatske građane – njihovu kulturu, znanost, gospodarstvo, vrijednosni sustav i dr. Uvjereni smo da bi jedna jedina lista s kompetentnim predstavnicima svih stranaka koje prepoznaju značaj obitelji i mladih u društvu, te u osnovi imaju iste gospodarske i nacionalne ciljeve, omogućila brze i učinkovite promjene na bolje. Nadamo se da će hrvatski birači prepoznati značaj ovakvog ujedinjavanja srodnih stranaka i stvaranja jedinstvene liste koja bi mogla osigurati da 7 – 8 europarlamentarnih zastupnika već za dva i pol mjeseca počne kompetentno i vjerodostojno promicati interese hrvatskih građana u Europskom parlamentu. Na taj bi se način izbjeglo da Hrvatsku i ubuduće predstavljaju zastupnici koji vlastite sunarodnjake u Europskom parlamentu nakon referenduma o braku optužuju za ksenofobiju, antisemitizam i mržnju.

Drago nam je da predstavnici stranaka koje su podržale referendum o braku kao zajednici žene i muškarca razumiju tešku situaciju u kojoj se Hrvatska nalazi te da su spremni osobne i stranačke interese podrediti općem dobru.

Zahvalni smo svima koji poduzimaju konstruktivne korake kako bi što prije, zajedničkim snagama, okupili što veći broj kompetentnih i poštenih ljudi te već za manje od tri mjeseca započeli s promjenama koje hrvatski građani s pravom očekuju.

Svjesni smo da će protivnici ujedinjavanja i boljitka Hrvatske, prema poznatom scenariju koji smo već vidjeli tijekom referenduma, pokušati kroz medije i političke istupe osujetiti i lažno interpretirati naše aktivnosti. Zato ističemo da je primarni cilj ove inicijative „U ime obitelji“ poticanje ujedinjavanja svih vrijednosno srodnih političkih stranaka oko zajedničke platforme. Pozivamo sve uključene strane da ustraju u interesu općeg dobra i budućnosti Hrvatske.

Bitno.net