Novost na Internetu u Hrvatskoj je pojava novog online servisa, nečega što je doista nedostajalo, a to su osmrtnice. Osmrtnice.hr je Internet stranica to jest Internet servis na kojemu se svakodnevno objavljuju osmrtnice, zahvale, sućuti, sjećanja i posljednji pozdravi. Na portalu se tako mogu saznati informacije o pokojnima te kad su sprovodni obredi i svete mise zadušnice.

Martina Zeljko, autorica i pokretač spomenutog servisa kaže kako je pravo vrijeme za Internet stranicu ovakvog tipa. “Jednostavno postoji iznimno velika potreba za ovakvim informacijama, a koje do pokretanja Osmrtnice.hr servisa nisu bile dostupne online. Ljudi, a posebice Hrvati u dijaspori, žele i trebaju jednostavno i brzo pristupiti istima, a to mogu samo uporabom Interneta odnosno Osmrtnice.hr servisa“, ističe Zeljko.

Osmrtnice.hr nude jednostavan i brz pristup informacijama, a svojom koncepcijom, sadržajem i  brojnim dodatnim uslugama (slanje brzojava sućuti, održavanje grobova i sl.)  brzo su postale središnje mjesto informiranja za mnoge korisnike.

Zeljko ističe da je u vremenu kad se većina ljudi informira preko Interneta ovakav servis bio nužan te da je seljenje osmrtnica iz tiskanih medija na Internet neizbježan korak: „Web stranicu smo pokrenuli tek prije tri mjeseca no već sada smo posjećeniji nego što su osmrtnice u tiskanim izdanjima čitane i samo je pitanje vremena kada će Osmrtnice.hr postati centralno mjesto u ovoj branši“, zaključuje Zeljko.

K. S. | Bitno.net

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]