“Treba li se gej parovima omogućiti udomljavanje i posvajanje djece, pitanje je sad. U stvari to uopće nije pitanje kojim bismo se u ovom trenutku trebali baviti, ali su ga lažni liberali i ništa puno autentičniji konzervativci bacili među nas kao kost gladnim psima ne bi li na uzburkanim strastima pokupili političke bodove”, piše Mate Mijić u kolumni za Večernji list.

Kolumnist piše i kako “i jedna i druga strana u ovoj raspravi trebaju biti svjesne da pokušavaju profitirati na posebno ranjivoj djeci bez roditeljske skrbi”. Ta djeca, nastavlja Mijić, “trunu po domovima dok se vode filozofske rasprave koje sustav neće učiniti ništa boljim, nego samo još tromijim i neučinkovitijim”.

“Udomitelja je sve manje i u prosjeku su sve stariji pa je svaka inicijativa koja će kod ljudi pobuditi rezervu prema udomiteljstvu ogroman korak u krivom smjeru. Što je više kontroverze oko ovog pitanja, to je veća šansa da ova djeca nikad neće osjetiti toplinu obiteljskog doma”, naglašava analitičar.

Piše i kako je “obitelj temelj društva” te kako je u interesu zajednice u kojoj živimo da djecu odgojimo tako da tu obitelj utemelje.

Mate Mijić potom piše kako oni “kojima je stalo do djece bez roditeljske skrbi, ne instrumentaliziraju ih u svojoj političkoj borbi. Također, za ljude koji toliko inzistiraju na prihvaćanju različitosti, pritom misleći i na homoseksualnost, prilično se upiru dokazati istovjetnost između heteroseksualnih i homoseksualnih parova. Trebali bi se odlučiti jesu li isti ili različiti”.

Mijić pojašnjava kako su nastojanja da posvajanje djece od strane istospolnih parova budu legalizirana iznimno jaka, što je u vjerojatnoj disproporciji sa stvarnim interesom homoseksualaca za posvajanjem djece, koji je manji.

“Ta disproporcija između zbilje i bajke koju nam već dvadesetak godina pričaju ljevičari, liberali i LGBT aktivisti pokazuje da se iza svega, nažalost, kriju puno dublji politički motivi. Cilj progresivaca nije osigurati gejevima način života koji oni ne žele, nego relativizirati tradicionalne društvene strukture koje onemogućavaju napredovanje revolucije.
…Država ne štiti tradicionalnu, tzv. nuklearnu obitelj, zato što želi institucionalno diskriminirati drukčije tipove zajednica, nego zato što ona jedina jamči potomstvo, a time i budućnost toj istoj državi. Riječ je o temeljnom kolektivnom interesu – opstanku.

Ako LGBT zajednica doista želi biti u potpunosti prihvaćena kao dio našeg hrvatskog kolektiva, o čemu često slušamo od progresivnih političara i aktivista, trebala bi uvažiti taj interes. To bi vjerojatno bilo lako ostvarivo da se tu zajednicu namjerno ne dovodi u odnos konflikta s većinskim dijelom društva zato što krajnji cilj progresivaca nije osigurati LGBT-ovcima skladan suživot s ostalima, nego preko njihovih leđa nastaviti demontažu tradicionalnih društvenih struktura”, zaključuje kolumnist.

Cijelu kolumnu pročitajte OVDJE.

Bitno.net