– Čestitam vam što ste omogućili da se održi prvi građanski referendum u Hrvatskoj, prvi u 23 godine -rekla je vidno uzbuđena Željka Markić volonterima i simpatizerima građanske inicijative U ime obitelji koji su se večeras okupili u zagrebačkom Hypo Centru u ozračju euforije nakon objave prvih rezultata referenduma.

Okružena svojim suradnicima Markić je zahvalila svima zaslužnim za ovaj uspjeh.

– Birači su odlučili kako žele da Ustav kao najviši pravni akt Hrvatske štiti baš brak kao zajednicu žene i muškarca. Kada smo ulazili u ovu priču, nismo se međusobno poznavali. Upoznali smo se preskačući sve prepreke koje su nam bile na putu. Bilo je to s puno mira, ljubavi i spremnosti na žrtvu – rekla je predstavnica inicijative dok su si oko nje njezini suradnici međusobno čestitali.

– Pozdravljam sve ljude diljem Hrvatske koji su se odazvali zovu svoje savjesti, ljude koji su prepoznali da je ono što mi želimo kao inicijativa napraviti, upravo ono što oni žele živjeti u svojim životima. Hvala svima koji su volontirali, koji su danima stajali na štandovima, svim koordinatorima koji su strpljivo u svojim županijama organizirali ljude. Hvala djedovima i bakama koji su čuvali djecu dok ste vi bili angažirani na ovome. Hvala ljudima iz s vih vjerskih zajednica koji su se ujednili u ovom cilju – neki radeći, a neki moleći – rekla je predstavnica inicijative i zahvalila donatorima “koji su unatoč krizi pomogli u financiranju zajednice”.

– Ne mogu vam reći koliko sam ponosna što sam s  vama….- pokušala je dovršiti misao Markić, a prekinule su je ovacije okupljenih upućene upravo njoj, nakon čega je i ona popustila emocijama i pustila suzu. Njezine zadnje riječi u govoru, mnogi će protumačiti kao jaku poruku.

– Pokazali smo da znamo, kao David kada se borio s Golijatom, usmjeriti u istom smjeru sve naše praćke. Ovaj put za zašitu braka, drugi put za nešto jednako važno. Hvala vam – zaključila je predstavnica građanske inicijative.

Bitno.net