U petak i subotu, 21. i 22. listopada, dvadeset vrhunskih stručnjaka, praktičara i govornika iz Hrvatske te dvanaest iz inozemstva će kroz predavanja i radionice govoriti o važnosti suradnje obitelji i škole u odgoju i obrazovanju djece, o prepoznavanju potreba i talenata učenika, o odgoju djece i mladih u vjeri, o odgoju djece s jednim roditeljem, o tome kako pomoći djeci i mladima da kvalitetnije uče, o pozitivnom utjecaju glazbenog i likovnog odgoja na djecu, o praktičnim savjetima za odgoj djece, te o ostalim temama bitnim za cjeloviti odgoj i obrazovanje. Program međunarodne konferencije možete pogledati OVDJE.

Na panelu konferencije o pozitivnom utjecaju vjerskog odgoja na razvoj osobnosti, o prenošenju vjere u sekulariziranom društvu govorit će fra dr. sc. Tadej Strehovec, generalni tajnik Slovenske biskupske konferencije. Brankica Blažević iz Nacionalnog katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije osvrnut će se na važnost vjeronauka u školi za djecu i društvo, dok će dr. sc. Jadranka Garmaz s Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu progovoriti o vjerskom odgoju u obitelji, župi i školi. Fra Strehovec će održati i radionicu o praktičnom prenošenju vjere djeci i mladima.

Konferencija je namijenjena roditeljima, učiteljima, vjeroučiteljima, nastavnicima, odgojiteljima, djelatnicima u pastoralu, župnom vjeronauku, katehetama, članovima udruga, zainteresiranim građanima.

Svoje sudjelovanje je potrebno obavezno prijaviti do 18. listopada na ovom linku. Vjeroučitelji, ravnatelji, nastavnici i stručni suradnici škola svoje sudjelovanje mogu prijaviti i kao stručno usavršavanje Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO) putem ove poveznice najkasnije do 18. listopada 2016. Svima koji će sudjelovati na cjelovitom programu AZOO će izdati potvrdu, što će im se vrednovati kao 13 sati stručnog usavršavanja. Čuvanje djece je organizirano i ove godine.

Za sva dodatna pitanja o konferenciji možete se obratite na e-mail: konferencija@uimeobitelji.net ili nazvati na telefonski broj 01/7999-732, a na službenoj stranici konferencije možete saznati ostale detalje i novosti vezane za konferenciju.

U ime obitelji  | Bitno.net