uimeobitelji_za

U ime obitelji: Zahvala i poticaj političkim strankama koje su podržale ustavnu zaštitu braka kao zajednice žene i muškarca

Poštovani,

U tijeku izjašnjavanja birača o potrebi raspisivanja referenduma, Vaša je stranka, poduprla građansku inicijativu „U ime obitelji“ i naš zahtjev da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca. Još Vam jednom želimo zahvaliti što ste svojim članovima proslijedili informaciju o izjašnjavanju birača u razdoblju od 12. – 26. 5. 2013. te argumente „U ime obitelji“ o važnosti braka kao zajednice žene i muškarca, osnove obitelji koja je temelj hrvatskog društva.

Slobodni smo Vas zamoliti da i u ovom razdoblju, posljednjih tjedan dana pred referendum, Vašem članstvu proslijedite informacije o održavanju referenduma u nedjelju, 1. 12. 2013., da ih uputite na našu internetsku stranicu (www.uimeobitelji.net) te ih pozovete da što bolje prouče argumente za i protiv ustavne zaštite braka. Držimo da je u ovom okruženju jednostrane kampanje koju vodi aktualna vlada iznimno važno biračima, članovima i podupirateljima Vaše stranke, pomoći da donesu informiranu odluku. Isto tako, dobivamo informacije o pritiscima koji se vrše na državne službenike, članove sindikata, zaposlenike u obrazovnom sustavu i dr. kako bi glasali protiv. Molimo Vas da nam sve takve informacije proslijedite kako bismo ih mogli uključiti u naše izvješće o (ne)poštivanju preporuka Venecijanske komisije Vijeće Europe od strane aktualne vlasti.

Podsjećamo na stranke koje su podržale da se Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca parlamentarne: HDZ, HSS, HSP-AS, HDSSB, HGS i izvanparlamentarne stranke: Akcija za bolju Hrvatsku, Autohtona slavonsko posavska stranka – ASPS, Glas razuma, Hrvatska čista stranka prava – HČSP, Hrvatska demokratska regionalna stranka – HDRS (Sisak), Hrvatska stranka prava – 1861 – HSP-1861, Hrvatska stranka prava – HSP, HRAST – Pokret za uspješnu Hrvatsku, Hrvatski zbor – Zbor, Nezavisna lista Ante Đapića – NL Ante Đapića, Obiteljska stranka – OS, Stranka Dubrovnik regija – SDR, Srpska narodna stranka – SNS, Stranka umirovljenika – SU, Zavjet za Hrvatsku – ZZH, Zeleni Hrvatske.
Ljubazno Vas molimo da svoje članove potaknete da izađu na prvi referendum u 23 godine hrvatske države koji su zatražili i omogućili sami građani.

S poštovanjem,

Ivan Munjin, Organizacijski odbor U ime obitelji