Hrvatski građani su odlučili – u Ustav Republike Hrvatske unijet će se odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca! Odluku nakon koje u ovoj zemlji doista ništa neće biti isto donijeli su građani na današnjem referendumu. Prema posljednjim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva 65,75 posto birača glasalo je za, a  njih 33,46 protiv. Samo su Istarska i Primorsko goranska županija glasale protiv, sve ostale za. U Zagrebu je 56 glasalo za, a protiv je glasalo 44.

Odaziv birača bio 36,13 posto, izvijestio je DIP. Najviše ih glasalo u Zagrebu, njih 35,99 posto, a najmanje u Ličko-senjskoj županiji, njih 17,83 posto.

Nešto manje od osam mjeseci nakon što je građanska inicijativa U ime obitelji na tiskovnoj konferenciji u Zagrebu upoznala javnost sa svojim nakanama, hrvatski građani su dakle odlučili kako žele brak kao zajednicu žene i muškarca zaštititi Ustavom. Tih osam mjeseci obilježeno je medijskom hajkom i histerijom, uvredama na rečun predstavnika inicijative, ali i na račun građana koji je podupiru. Cijela ta situacija dobro nam je progovorila o stanju hrvatskih medija i općenito javne scene u Hrvatskoj, a ono što nam je rekla treba dobro držati na pameti – hrvatskim medijima, nažalost, vladaju jednoumlje i isključivost. Ali, došlo je vrijeme kada će se i to početi mijenjati.

Treba napomenuti da je današnji referendum prvi u povijesti neovisne Hrvatske koji su pokrenuli građani svojom incijativom.

Bitno.net