U ponedjeljak 17. listopada, s početkom u 20 sati, u župi bl. Alojzija Stepinca (adresa: Zvonimira Rogoza 1) održat će se promocija drugog albuma Duhovnog kutka, “Ući ću u tvoj hram”.

Duhovni kutak, koji za razliku od sve popularnijeg slavljeničkog stila u žanru duhovne glazbe njeguje molitveno-meditativni način pisanja i izvođenja pjesama, zadržao je karakter koji je krasio i njihov prvi album, “Tebi koji me zoveš”, na kojem se nalaze popularne pjesme poput “Ispred bijele hostije” i “Zašto”.

Upravo su nenavezanost na rime, “radijski format pjesama” i trendove – svaka pjesma zapravo je “molitva u melodiji” (što je oduvijek bio tradicionalni katolički način skladanja) – učinili Duhovni kutak pravim neotkrivenim biserom hrvatske duhovne scene.

Album, snimljen u studiju ReAmare, sadrži 18 pjesama među kojima je i “Molitva predanja” skladana po tekstu blaženog Charlesa de Foucaulda.

Duhovni kutak je katolička evangelizacijska skupina na čelu s voditeljem Stjepanom Arnušem koja se počela okupljati u zagrebačkoj XI. gimnaziji. Duhovnik skupine je poznati svećenik, vlč. Marinko Miličević.

Aktivnosti Duhovnog kutka sastoje se od evangelizacije putem pjesme, molitve i animiranja klanjanja pred Presvetim oltarskim sakramentom.

Pogledajte spot s njihova novog albuma…

Bitno.net