OSVJEŽENJE NA KRŠĆANSKOJ GLAZBENOJ SCENI

[VIDEO] Duhovni kutak predstavlja svoj drugi album: ovakvu kršćansku glazbu još niste čuli

Duhovni kutak priprema promociju svog drugog albuma “Ući ću u tvoj hram”

duhovni kutak promocija albuma Ući ću u tvoj hram

Foto: Screenshot

U ponedjeljak 17. listopada, s početkom u 20 sati, u župi bl. Alojzija Stepinca (adresa: Zvonimira Rogoza 1) održat će se promocija drugog albuma Duhovnog kutka, “Ući ću u tvoj hram”.

Duhovni kutak, koji za razliku od sve popularnijeg slavljeničkog stila u žanru duhovne glazbe njeguje molitveno-meditativni način pisanja i izvođenja pjesama, zadržao je karakter koji je krasio i njihov prvi album, “Tebi koji me zoveš”, na kojem se nalaze popularne pjesme poput “Ispred bijele hostije” i “Zašto”.

Upravo su nenavezanost na rime, “radijski format pjesama” i trendove – svaka pjesma zapravo je “molitva u melodiji” (što je oduvijek bio tradicionalni katolički način skladanja) – učinili Duhovni kutak pravim neotkrivenim biserom hrvatske duhovne scene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Album, snimljen u studiju ReAmare, sadrži 18 pjesama među kojima je i “Molitva predanja” skladana po tekstu blaženog Charlesa de Foucaulda.

Duhovni kutak je katolička evangelizacijska skupina na čelu s voditeljem Stjepanom Arnušem koja se počela okupljati u zagrebačkoj XI. gimnaziji. Duhovnik skupine je poznati svećenik, vlč. Marinko Miličević.

Aktivnosti Duhovnog kutka sastoje se od evangelizacije putem pjesme, molitve i animiranja klanjanja pred Presvetim oltarskim sakramentom.

Pogledajte spot s njihova novog albuma…

Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 11. listopada 2016.

Možda vam se svidi