Zagrebački studentski kapelan i popularni propovjednik don Damir Stojić pozvan je na razgovor kod Peje Pavlovića, sanacijskog upravitelja Studentskog centra u Zagrebu, jer je organizirao tribinu o referendumu za ustavnu definiciju braka, prenio je Večernji list u svom današnjem članku.

Podatak o svojevrsnom “informativnom razgovoru” koji više nego podsjeća na neka prošla vremena Večernjem je potvrdio salezijanski redovnik i rekao kako mu je Pavlović poručio da više ne priča o referendumu na studentskom vjeronauku.

– Ja sam mu rekao da neću više organizirati takve tribine, ali ne zato što me zamolio, nego zato što sam već imao tribinu. Ali ću o braku i referendumu govoriti i dalje na vjeronauku – rekao je studentski kapelan za Večernji list. Zagrebački dnevni list prenosi kako će Stojić već na večerašnjem satu vjeronauka u Studentskom domu Stjepan Radić govoriti na temu “Brak = muškarac+žena”.

Razgovor je potvrdio i sam Pavlović koji je za Večernji rekao kako Stojiću zamjera što u terminima vjeronauka “govori o temama koje nisu teološke”, te kako je bila riječ o rutinskom razgovoru. Pavlovića bi možda trebalo podsjetiti da Stojićevi satovi vjeronauka i jesu tako popularni jer na njima salezijanac progovara o temama koje zanimaju mlade – a to su kršćansko shvaćanje ljubavi, braka i obitelji. Sve ove teme (povezane s referendumom) jesu teološke i Stojić već godinama priča o njima na satovima vjeronauka.

Zašto upravo sada one smetaju, to je drugo pitanje. Stojić je Večernjem listu ispričao kako mu se čini da je Pavloviću bilo neugodno, te da iz toga zaključuje da je dobio “direktivu odozgor” da ga zovne na razgovor. Hrvatski helsinški odbor u svom današnjem priopćenju o napadima na pristaše referenduma bio je još konkretniji, te je objavio kako su prema njihovim informacijama Pavlovića nazvali premijer Zoran Milanović i ministar Željko Jovanović, te mu rekli da Stojića “pozove na red”.

G. An.