Nedjelja

Sve vas pozivam, da osim odricanja od zla i grijeha, te vršenja djela pobožnosti – kako nas Gospodin naš potiče – na milostinju, molitvu i post, svi prihvatimo ove korizme i sljedeći prijedlog: bojkotirajmo kupovanje nedjeljom! Neka i trgovci imaju slobodan dan, a naše obitelji dan za zajedništvo, druženje i slavljenje, a ne kupovanje i odlaske u trgovačke centre! Odrecimo se te, nekima već, uvriježene navike! To neka bude naš doprinos kršćanskom proživljavanju korizme, kao vremenu pokore i priprave na Uskrs, poručio je na kraju misnog slavlja koje je predvodio na Pepelnicu u srijedu, 22. veljače u katedrali Uzvišenja sv. Križa u Sisku biskup Košić.

U svojoj propovijedi biskup Košić naglasio je da post i djelo odricanja trebaju imati tu svrhu da se susretnemo s Bogom, da u odricanju prije svega od zlih riječi, navika i nesloge s našim bližnjima dođemo u priliku da u skrovitosti razgovaramo s Bogom koji je jedini naša nagrada.

Ne bi trebala biti cilj kršćanskog odricanja vitka linija, pa ni zdravlje, nego prvenstveno otvaranje osobnog prostora za susret i dublji život s Bogom. On to nagrađuje, njemu je samo to bitno, rekao je sisački biskup Vlado Košić.

Laudato.hr