800px-Top_of_JPMorgan_Chase_Tower

JPMorgan Chase, najveća američka i jedna od najvećih banaka na svijetu, nedavno je svojim zaposlenicima podijelila šokantni upitnik u kojem ih pita jesu li članovima LGBT zajednice, te ako nisu, podržavaju li njihove zahtjeve, izvijestile su agencije.

Pitanja u anketi koja, tvrde konzervativni mediji, nije anonimna i koja bez ikakvog obrazloženja zadire u privatnost zaposlenika izazvala su reakciju mnogih. Konzervativne udruge u SAD-u protumačile su ih kao želju moćne financijske korporacije da krene stopama softwarske tvrtke Mozilla i bez ikakve rezerve zauzme stranu LGBT zajednice u kuturološkom sporu oko izjednačavanja tradicionalnog braka s gay zajednicama. Podsjetimo, tehnički direktor Mozille Brendan Eich morao je odstupiti s te dužnosti nakon što je otkriveno da je donirao udruge koje se bave zaštitom tradicionalnog braka.

JPMorgan Chase posluje u više od 85 zemalja i ima 260.965 zaposlenika, a sada njezina uprava uporno odbija obrazložiti zašto je uopće organizirala anketu s takvim pitanjima. Konzervativni mediji prenose ozračje zbunjenosti među zaposlenicima kojima nije jasno zašto su morali deklarirati svoju potporu ili protivljenje gay agendi, te kako osjećaju da ako iskažu svoje tradicionalno poimanje braka mogu biti u opasnosti izgubiti posao.

JPMorgan Chase je, inače, već u više navrata izrazila svoju potporu homoseksualnim udrugama, te je podržavala njihove akcije, a zaposlenicima svoje banke koji se deklariraju kao LGBT nudila posebne povlastice.

G. An | Bitno.net