atletičarka Blanka Vlašić dala je svoju podršku Građanskoj inicijativi

‘Obitelj je stup društva. I u svakoj obitelji sve započinje s muškarcem i ženom’, Blankine su riječi, a njezin se otac Joško je istakao: ‘Za mene je brak zajednica žene i muškarca i podržavam inicijativu da se to uvede u hrvatski Ustav. Sve ove godine kada smo postigli ove rezultate, i Blanka i ostali, moja djeca u obitelji, plod je zajedničke težnje moje supruge i mene da oplemenimo talente naše djece.’
Blankini stavovi toliko su izazvali neke pojedince da su je tužili njezinom sponzoru Adidasu, kao i Lidlu. Odgovori tih tvrtki pokazuju da njihova inicijativa neće imati nikakvih rezultata.

Lidl je naime u priopćenju naveo da  s Blankom Vlašić nije u poslovnom odnosu od 1. ožujka 2013. godine i da raskid suradnje nije povezan s građanskom inicijativom ‘U ime obitelji’.

Potom se oglasio kratkim priopćenjem oglasio i Adidas:

„Adidas Grupa ne diskriminira nikoga na temelju podrijetla, vjerske ili seksualne orijentacije. Osobne stavove naših partnera ne komentiramo.“

Sličnu je izjavu dala i Blanka Vlašić iznova naglašavajući svoj stav:

‘Osoba sam koja ne dijeli ljude prema boji kože, socijalnom statusu, ne osuđuje one različitih seksualnih orijentacija, vjera… Ali za mene osobno je brak zajednica između muškarca i žene. Poštujem svačije mišljenje i želim vjerovati da svi ljudi mogu živjeti u miru i razumijevanju jedni za druge’.

Nakon što smo već objavili ovaj članak dobili smo informaciju da se oglasio još jedan Blankin sponzor – tvrtka Podravka.

Oni su na svom Facebooku profilu obznanili:

“Podravka je kompanija koja dugi niz godina živi i radi društveno odgovorno s ciljem uspješnog poslovanja i pomaganja zajednici u kojoj djeluje. Naša je poslovna filozofija i praksa usmjerena na naše kupce i potrošače te maksimalno zadovoljenjenjihovih potreba kvalitetnim i inovativnim proizvodima. Takvom se poslovnom filozofijom vodimo kako u Hrvatskoj tako i u svim zemljama svijeta u kojima poslujemo, uvažavajući različitosti među kulturama i pojedincima. Dugogodišnja uspješna suradnja s Blankom Vlašić temeljena je na njezinoj sportskoj izvrsnosti kojom se ponosila cijela Hrvatska, a nama je u Podravki velika čast i zadovoljstvo na svoj način sudjelovati u tom iznimnom sportskom uspjehu. Blankina stajališta oko aktualnih društvenih pitanja spadaju u područje osobnih razmišljanja na koje ima pravo svaki građanin. ”

Bitno.net