POZIV NA ZNANSTVENI SKUP

‘Hrvatska književnost kršćanskoga nadahnuća – u razdoblju komunizma’

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu, „Glas Koncila“ i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ objavili su poziv za sudjelovanje na drugom znanstvenom skupu „Hrvatska književnost kršćanskoga nadahnuća – u razdoblju komunizma“.

1456841006-38-100

Znanstveni skup posvećen hrvatskoj književnosti kršćanskoga nadahnuća održava se svake dvije godine. Cilj mu je pridonijeti znanstvenoj analizi i vrjednovanju zanemarene hrvatske književnosti kršćanskoga nadahnuća te dati doprinos premošćivanju umjetno stvorenoga diskontinuiteta u proučavanju hrvatske književnosti i kulture općenito.

Izlaganja na drugom skupu bit će posvećena hrvatskoj književnosti kršćanskoga nadahnuća od 1945. do 1990.: piscima, kritičkoj i književno-povijesnoj recepciji, književnim rodova, vrstama i žanrovima, časopisima i knjigama, djelovanju književnih društava i krugova te drugim temama koje karakteriziraju njezin razvoj.

Tekst nastavlja ispod oglasa

Temu za sudjelovanje na znanstvenom skupu treba prijaviti do 1. lipnja 2016. na e-adresu: hrvatska.krscanska.knjizevnost@gmail.com. Obrazac za prijavu može se preuzeti s internetskih stranica organizatora: Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu, Glas Koncila, Udruga „Dr. Stjepan Kranjčić“.

Znanstveni skup bit će održan u subotu 22. listopada 2016. u Križevcima, a radovi sa znanstvenoga skupa recenzirani i tiskani tijekom 2017. godine.

Bitno.net


Podržite naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 5. ožujka 2016.

Možda vam se svidi