U ponedjeljak, 4. srpnja 2016. u 18 sati, u prostorima Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati, Voćarska 106, započinje VIII. Međunarodni studij antropološke medicine i hagioterapije pod vodstvom prof. dr. Tomislava Ivančića, utemeljitelja hagioterapije.

Antropološka medicina je znanstvena disciplina koja se bavi istraživanjem i liječenjem čovjekove duhovne dimenzije. Temelji se na najnovijim znanstvenim otkrićima iz područja prirodnih i biomedicinskih znanosti posebno neuroznanosti, epigenetike, biologije i fizike, te humanističkih znanosti, filozofije i teologije.

Hagioterapija je metoda unutar antropološke medicine koja istražuje čovjekovu duhovnu dušu, njezine traume, izranjenosti i bolesti te terapijske postupke liječenja njenih boli i patnji. Počela se razvijati u Hrvatskoj 90-ih godina prošlog stoljeća, a vrlo je brzo njen značaj prepoznat i izvan granica Hrvatske. Do danas u Hrvatskoj i inozemstvu (Austrija, Njemačka, Švicarska, Italija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Koreja, SAD, Poljska, Irska, Makedonija, Srbija, Crna Gora) djeluju brojni centri za hagioterapiju.

Organizator studija je Matična vrhovna uprava Zajednice Molitva i Riječ iz Zagreba, Kaptol 13. Na studiju će sudjelovati preko 600 polaznika iz dvadesetak zemalja, te će studij biti simultano prevođen na engleski, njemački i talijanski jezik.

Više informacija o studiju saznajte na web-stranici zajednice MiR.

Bitno.net