GradFoto: IKA
Hrvatsko katoličko sveučilište priredilo je u ponedjeljak, 12. studenoga glazbeno-scenski susret GRAD posvećen Vukovaru i Siniši Glavaševiću.

Tijekom jednosatnog programa odabrane odlomke Sinišinih priča na vrlo dojmljiv način interpretirao je Rene Medvešek, a svojim ga autorskim pjesmama pratio Čedo Antolić.

Podsjećajući na nastajanje “Priča iz Vukovara”, Medvešek je rekao da “to nije pismo smrti, već je iz grotla smrti nama upućeno pismo života da bismo vidjeli što život uistinu jest, a nama u svakodnevnim obvezama, jurnjavama, planovima, ambicijama, strahovima neprekidno izmiče. To zaustavljanje vremena Siniša je progledao okom duha i to imao potrebu zapisati”.

Ovaj splet riječi i pjesme Medvešek je s Antolićem počeo izvoditi 2001. godine u župi Svetoga Križa u Sigetu, a potaknula ih je želja da daju svoj obol obilježavanju vukovarske tragedije. Od tada, već jedanaest godina poruku svojim umjetničkim izražajem prenose drugima.

U ime rektora HKS-a okupljenima se obratio prorektor za nastavu dr. Gordan Črpić te istaknuo važnost započetog tjedna koji će po mnogo čemu biti znakovit za Hrvatsku. Napomenuo je i kako će i ove godine, kao i ranijih studenti prve godine HKS-a biti u Vukovaru u koloni sjećanja, jer je to dio identiteta HKS-a. (ika/bitno.net)