Facebook testira novu opciju nazvanu “molitvene objave” namijenjenu za korištenje u Facebook grupama.

Vijest je to koji ju je prvi podijelio Robert P. Jones, osnivač američkog Public Religion Research Institutea. Jones je na svojem Twitteru podijelio snimku zaslona s pop-up prozorom koji mu se pojavio na Facebooku. “Predstavljamo molitvene objave: Možete omogućiti članovima grupe da zatraže molitvu ili odgovore na poziv za molitvu u objavi”, pisalo je unutar porzora.

Budući da je riječ o opciji koja se još testira te nije predstavljena svim korisnicima Religion New Service koji je donio vijest obratio se Facebooku s pitanjem o ovoj novini.

“Naša misija omogućavanja ljudima da izgrade zajednice obuhvaća i najveću svjetsku zajednicu: zajednicu vjernika”, stoji u odgovoru koji je u ime društvene mreže dala voditeljica Facebookovog Global Faith Partnershipa Nona Jones.

Jones je kazala kako su u Facebooku svjesni da je protekla godina bila vrlo izazovna za vjernike, te su stoga “posvećeni pronalaženju načina kako izgraditi alate koji će pomoći ljudima da se ujedine u nadi na Facebooku.”

Opcija molitvenih objava trenutno se testira u pojedinim Facebook grupama u SAD-u, a administratori imaju mogućnost dopustiti ili ne svim članovima pojedine grupe kreiranje molitvenih objava.

Nakon što se objava pojavi unutar grupe, članovi mogu kliknuti gumb “molim” kako bi dali na znanje da su se odazvali na molitveni poziv. Osim toga, kao i kod drugih objava, mogu dati svoj komentar ili odabrati reakciju.