Katolici u Engleskoj i Walesu uskoro će dobivati nove posebne iskaznice. “Faith Card” (vjerska iskaznica) treba pripadnike Crkve “ohrabrivati za prenošenje vlastite vjere drugima”, priopćeno je 1. veljače iz Biskupske konferencije Engleske i Walesa.

Kartica

Iskaznica veličine kreditne kartice uključuje, između ostaloga, i informaciju da njezin nositelj u slučaju nužde želi pomoć katoličkog svećenika.
Svi u svojim novčanicima nosimo brojne kartice koje se odnose na naš identitet ili pokazuju ono što je za nas važno – rekao je biskup Kieran Conry, predsjednik Vijeća za evangelizaciju BK.
Nošenje vjerske iskaznice kao znaka, zahtijeva i hrabrost. Biskupi se nadaju da će ona potaknuti katolike da svjedoče svoju vjeru, istaknuo je Conry. Ako netko pita nešto o katolištvu, početak odgovora moglo bi biti pokazivanje iskaznice i razgovor o njoj – rekao je biskup.
Za sada je izrađen milijun primjeraka pokaza koji će se dijeliti vjernicima 24 biskupije, katoličkom vojnom osoblju i članovima Ordinarijata bivših anglikanaca.
“Faith Card” poziva na širenje vjere u Isusa Krista, na molitvu i na redovito primanje sakramenata. Također podsjeća na obvezu ljubavi prema bližnjima, na odgovorno služenje od Boga dobivenim darovima i na opraštanje. Na naličju je citat bl. Johna Henryja Newmana (1801.-1890.), kojim kardinal svakog kršćanina poziva da bude misionar, navjestitelj vjere. (ika/bitno.net)