Vlada Davida Camerona donijela je u petak 25. siječnja dugo očekivani prijedlog zakona o istospolnim brakovima. Nadbiskup Peter Smith, dopredsjednik Engleske biskupske konferencije, odmah je reagirao na vladin prijedlog zakona: “Vrlo je razočaravajuća, iako očekivana, činjenica da je vlada odlučila predložiti zakon koji mijenja definiciju braka. Zajedno ćemo se s drugim osobama svih religija i nevjernicima snažno oduprijeti tomu zakonu.”

U objavljenom priopćenju Biskupske konferencije Engleske i Walesa, koje prenosi agencija Fides, nadbiskup Smith objašnjava da je glavni problem sa zakonom o istospolnome braku u tomu što će radikalno promijeniti značenje braka za sve i tako će oslabiti opće dobro.

Engleska biskupska konferencija na svojoj je web-stranici vjernicima savjetovala da pišu svojim zastupnicima u Europskom parlamentu kako bi prijedlog novog zakona bio odbijen. “Mi vas pozivamo da ‘progovorite za brak’ i obranite činjenicu da je stoljećima igrao ključnu društvenu ulogu “, kažu biskupi.

Prijedlog novog zakona razmotrit će se u utorak 5. veljače i pregledat će ga Europska komisija, prije slanja na završno glasovanje u Westminster. Očekivana procedura trajanja cijelog postupka je 2-9 mjeseci.

Bitno.net