Par

U Dumi, donjem domu ruskog parlamenta, jednoglasno je podržan prijedlog zakona o zabranjivanju posvajanja ruske djece državljanima zemalja u kojima je istospolni brak dozvoljen, javlja BBC. Prijedlog se odnosi na homoseksualne parove i nevjenčane državljane takvih zemalja.

Prijedlog bi trebao biti konačno izglasan u trećem čitanju u Dumi, 21. lipnja. Ako ga podupre gornji dom parlamenta i predsjednik Putin, mogao bi postati zakon. Ruski je predsjednik već najavio da će potpisati takav tekst ako mu se ponudi.

– Poštujemo druge zemlje, no tražimo da i oni poštuju rusku kulturu i tradiciju, kao i etičke, pravne i moralne standarde – rekao je Putin.

Sergej Železnjak, potpredsjednik Dume, rekao je da dijete treba imati oca i majku jer u obitelji uči o svijetu oko sebe.

– Ako bi dijete odraslo s homoseksualnim parom, to bi djetetu moglo prouzročiti ozbiljne posljedice i iskrivljenu percepciju realnosti – istaknuo je Železnjak.

Podsjetimo, prošli je tjedan Rusija prihvatila zakon kojim se kažnjava širenje homoseksualne propagande pred maloljetnicima i “vrijeđanje vjerskih osjećaja”.

Bitno.net

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]