Foto: www.catholicfaithdefenders.com

Mala Argentinka Uma Azzul, biološko dijete bivše policajke Carine Villarroel koja je  u homoseksualnom braku sa Soledad Ortiz, krštena je jučer u katedrali u argentinskom gradu Cordobi nakon što je to dopustio nadbiskup Cordobe Carlos Nanez.

Obred krštenja dvomjesečne Ume predvodio je svećenik Carlos Varas, a jedna od krsnih kuma, na zahtjev lezbijskog para, bila je i argentinska predsjednica Cristina Fernandez de Kirchner koji nije nazočila krštenju nego je posala svoga izaslanika. Većina medija prenijela je i lažnu informaciju kako je nadbiskup odobrio sakrament svete potvrde za biološku majku i njezinu partnericu, ali to je demantirano iz same nadbiskupije. Kako prenosi talijanska La Stampa, ta je pogrešna informacija navodno došla od samog para, ali ju je nadbiskupija odbacila kao neistinitu i navela kako je nadbiskup odbio odobriti krizmu.

Jučerašnje krštenje, u to nema nikakve sumnje, zasigurno će izazvati kontroverze i brojne reakcije. Riječ je o prvom krštenju djeteta iz homoseksualne bračne zajednice, koje su u Argentini legalizirane prije dvije godine, a sama majka djeteta i njezina partnerica, čini se, učinile su sve što su mogle kako bi ono dobilo odgovarajući publicitet. Iako je prigodom sakramenta krštenja, naravno, najvažnije dijete koje se krsti i njegovo pravo da taj sakrament primi (to je bio jedan od glavnih argumentata s kojim je nadbiskup pojasnio odluku da se dijete krsti), u ovom slučaju se čini da majci i njezinoj partnerici glavni motivi za krštenje djeteta nisu duhovne, nego ideološko-političke prirode.

“Ovo je znak društvenih promjena u Crkvi”, izjavile su one nakon krštenja, a zahtjev da im predsjednica bude krsna kuma pojasnile su potporom Kirchner legalizaciji gay brakova.

Pojedini mediji zato opravdano postavljaju pitanje je li Villarroel doista bila iskrena kada je pred svećenikom potvrdila svoju riješenost da dijete odgaja u katoličkom duhu (što je jedan od preduvjeta da dijete bude kršteno) ili je sveti sakrament zapravo zlorabljen u svrhu ostvarivanja političke agende gay aktivizma.

Ono što je sigurno jest da će gay aktivisti iskoristiti ovo krštenje za promicanje svojih interesa i sigurno bi bilo dobro da Sveta Stolica što prije ponudi jasne i precizne naputke što činiti u ovakvim slučajevima koji smišljenim promoviranjem homoseksualnosti u kontekstu Katoličke Crkve izazivaju konsternaciju vjernika.

G. An. | Bitno.net