Kanadska pro-life aktivistica Mary Wagner ponovno je zatočena nakon što je ušla u jednu kliniku za pobačaje i odgovarala žene koje su tamo sjedile od ubijanja svoje djece, ali prije nego što su je zatvorili uspjela je u svojoj nakani – spasila je život jednom djetetu.

O kanadskoj heroini pisali smo u više navrata (vidi OVDJE). Wagner ne odustaje od borbe za život na svoj način – ulazi u klinike, tamo prilazi ženama u čekaonici, pruža im cvijet, a potom razgovara s njima i osvješćuje ih o tome što zapravo čine.

To što ona čini u očima kanadskog zakona je kažnjivo. Naime, abortus u Kanadi je u ovom trenutku dopušten i to u svim stadijima trudnoće (to varira od provincije do provincije), ali nema zakona koji ga jasno regulira. Zato je Wagner zbog svojih ulazaka u klinike bila osuđivana prema optužbi za “ometanje gospodarskih aktivnosti”. “Gospodarska aktivnost” u ovome slučaju bilo bi – ubijanje nerođenih.

Wagner je bila uhićivana u nekoliko navrata, dosad je provela 4 i pol godine u zatvoru, dobila je zabranu približavanja klinikama za pobačaje, ali od svoje borbe ne odustaje, što je naglasila nekoliko puta i pred sucima.

Ponovno je uhićena 12. prosinca kada je ušla u jednu kliniku. Njezina nazočnost tamo spasila je jedan nerođeni život nakon što je jedna od majki s kojima je razgovarala odustala od abortusa, prenosi poljski Nasz Dziennik koji je u kontaktu s pro-life krugovima oko Wagner.

Nasz Dziennik prenosi i vijest o tome kako je sud u Kanadi odbio žalbu Wagner na jednu raniju presudu. Svrha njezine žalbe bila je svratiti pozornost javnosti na pitanje zaštite života te su pred sudom svjedočili stručnjaci koji su dokazivali kako je postojeći legalni abortus u suprotnosti s ustavom koji jamči pravo na život. Sud je tu žalbu ipak odbacio.

“Katolička vjera jasno nam govori da niti jedan čovjek nije naš protivnik. Naš protivnik je – grijeh. Isus nas ne poziva na stoicizam nego na aktivnu ljubav prema neprijateljima. Tako treba biti i s onima koji se bore za život nerođenih, kao i za obitelj, jer uvijek je postojalo i postojat će neprijateljstvo prema Evanđelju. Ali, to neprijateljstvo ne smije spriječiti našu ljubav prema onima koje štitimo – to su nerođena djeca, ali i oni koji tu djecu ugrožavaju”, rekla je Wagner tijekom svog ovogodišnjeg posjeta Poljskoj gdje je držala predavanja u nekoliko gradova.

Njezina hrabrost, odlučnost i dosljednost u slijeđenju Evanđelja mogu biti na primjer svima onima koji se bore protiv abortusa.

Goran Andrijanić | Bitno.net