Čitanje Biblije ponekad može predstavljati pravi izazov, a kada se radi o tinejdžerima, taj izazov postaje još i veći. Kako bi Bibliju učinili privlačnijom mladima, američka organizacija “Vjera i život” objavila je Bibliju namijenjenu upravo tinejdžerima, prenosi Rome Reports.
Budući da je namijenjena tinejdžerima, Biblija je obogaćena grafičkim oznakama, kratkim molitvama, crtežima i lako čitljivim sažecima. Na mrežnoj stranici mogu se preuzeti isječci iz Biblije ili poći u virtualnu šetnju različitim biblijskim poglavljima. U knjizi se nalazi i paket relevantnih pitanja i odgovora, od kojih se neka također mogu preuzeti na mrežnoj stranici, na kojoj je za preuzimanje dostupna i pjesmarica.

Kako bi doprli do sve više mladih, organizacija “Vjera i život” otvorila je korisničke račune na Facebooku i Youtubeu. Biblija za mlade zasad je dostupna samo na španjolskom i talijanskom jeziku, a trenutno se prevodi i na portugalski. Oko pola milijuna primjeraka već je prodano u Sjedinjenim Američkim Državama, Latinskoj Americi i Europi.