Brak mora ostati zajednica između muškarca i žene, kaže nadbiskup od Yorka, te zaključuje da će britanski premijer David Cameron biti kao ”diktator” ako dozvoli brak homoseksualnim parovima.

Sentamu

U intervjuu za Daily Telegraph John Sentamu, nadbiskup Anglikanske crkve, rekao je da ministri ne smiju odbaciti Bibliju i tradiciju legalizacijom istospolnih brakova.

Vlada će o ovoj temi započeti raspravu u ožujku, a premijer je nagovijestio kako će to biti odlučujući dio njegovog mandata. Međutim, nadbiskup tvrdi kako nije uloga države da redefinira brak prijeteći novim sukobom između Crkve i države samo nekoliko dana nakon što su biskupi u Domu lordova poveli uspješnu pobunu zbog planova smanjenja beneficija.

Brak je odnos muškarca i žene. Mislim da nije na državi da redefinira brak, to je već rečeno u tradiciji i povijesti i ne možete to promijeniti preko noći, bez obzira koliko ste moćni – rekao je Sentamu te dodao kako smatra da će se Vlada što se toga tiče suočiti sa pobunom.

Pobunu neće podići samo biskupi već će se ona pojaviti među svim poslanicima i u Donjem domu, kaže nadbiskup, dodajući kako se građanska veza ljudi istog spola ne može zvati brak.

I.V.|Bitno.net