Starbucks

Zbog zauzimanja za istospolne brakove, protiv multinacionalnog lanca kafića „Starbucks“ pokrenuta je velika kampanja američkih katolika pod nazivom „Baci Starbucks u smeće“.

„Ljudi u vjeri moraju zauzeti stav i reći: „Što je previše, previše je. Nećemo koristiti svoj novac nauštrb svojih vrijednosti“, rekao je nedavno predsjednik Nacionalne organizacije za brak Brian Brown za američku agenciju EWTN, prenosi Laudato.hr.

Njegova organizacija širi bojkot „Baci Starbucks u smeće“, kao odgovor na izjavu kompanije „Starbucks“ da podupire sklapanje istospolnih brakova u državi Washington.

Brown želi da javnost dozna za političko opredjeljenje ovog multinacionalnog lanca kafića koje pridonosi da brak promijeni svoje zakonsko značenje. Pritom je naglasio da kompanija nije smjela izravno reći svoj stav te ga na taj način nametnuti svojim zaposlenicima.

Naime, u siječnju ove godine kompanija „Starbucks“ izdala je memorandum u kojem je jasno naznačila svoju potporu istospolnim brakovima.

Brown je također rekao da istovremeno „Starbucks“ laže svojim dioničarima i gostima u drugim dijelovima svijeta.

„Na stranici za Bliski istok, ova kompanija poručuje da po tom pitanju ne zauzimaju nikakvo političko gledište. A razlog tome je što se u zemljama na Bliskom istoku oštro protive istospolnim brakovima“.

Brown je poručio da zauzimanjem ovog političkog stava, „Starbucks“ postaje neprijateljski nastrojena prema kršćanima, židovima, muslimanima i svima koji jedino priznaju brak muškarca i žene.