afrički kardinal Théodore-Adrien-Sarr

Afrikanci neće prihvatiti zapadnjačke naputke te odobravati homoseksualnost i istospolne brakove – rekao je kardinal Théodore Adrien Sarr, nadbiskup emeritus Dakara u Senegalu.

Na susretu zapadnoafričkih biskupa u Gani krajem veljače – kako su prenijele afričke agencije – kardinal Sarr je upozorio da živimo u svijetu gdje se zapadnjaci, „osobito Amerikanci ponašaju poput ljudi koji trebaju razmišljati za ostatak svijeta, koji trebaju odlučivati za ostatak svijeta“. Međutim – istaknuo je kardinal – mi govorimo „ne, ne možete odlučivati za ostatak svijeta“.

Afrikanci trebaju paziti da ih se ne indoktrinira u prihvaćanje istospolnih brakova – rekao je kardinal Sarr. „Mi imamo vlastitu kulturu, tradicije i trebamo izbjegavati više ograničenja zapadnoga svijeta.“ K tome je naglasio da Katolička Crkva ne osuđuje osobe koje osjećaju homoseksualne sklonosti, ističući istovremeno da Crkva ne može promicati istospolni brak zato što je Bog stvorio muškarca i ženu sa svrhom rađanja potomstva i da se taj božanski poredak mora poštovati. „Zapadni svijet gubi vjeru i stoga može odobriti bilo što“ – kazao je kardinal, potičući Afrikance da žive prema Božjoj riječi.

Radio Vatikan | Bitno.net