ROĐENI ZA VJEČNOST

VIDEO Potresno priznanje pred TV kamerama: ‘Evo zbog čega ne pristajem na pobačaj iako će moja beba u trbuhu sigurno umrijeti’

Susret sa smrću, pogotovo kada se radi o nama bliskim osobama, sigurno će nas učiniti tužnima, vjerojatno i očajnima, ali zbog toga ne bismo trebali očajavati. Naša vjera nas uči kako je Isus spasitelj, koji se rodio, trpio, umro i uskrsnuo da bi nama podario vječni život

YouTube/screenshot

Brooke Martin zaposlena je na američkoj televiziji Wish TV, sa sjedištem u državi Indiani, i nedavno je s kolegama podijelila radosnu vijest kako očekuje bebu. Međutim, ubrzo nakon toga doznala je kako se bebin mozak prestao razvijati te da dijete očekuje sigurna smrt, koja će nastupiti ili u maternici ili nedugo nakon poroda, donosi Aleteia. Bebi je službeno dijagnosticirana anencefalija, odnosno teška urođena malformacija koja pogađa djecu tako da im nedostaju veliki dijelovi mozga i lubanje.  Brooke je nakon toga donijela hrabru odluku i na televiziji posvjedočila kako neće napraviti pobačaj jer je dijete dar, a njegova duša besmrtna. Dodala je kako vjeruje da će je jednom zagrliti u vječnosti.

Kada pobliže analiziramo ovu izjavu, onda zaključujemo kako je ova hrabra žena poručila da smo svi rođeni za vječnost. Svatko od nas će se jednom suočiti sa smrću, neki još u majčinoj utrobi, drugi u djetinjstvu, a neki u dubokoj starosti. Susret sa smrću, pogotovo kada se radi o nama bliskim osobama, sigurno će nas rastužiti, vjerojatno i učiniti očajnima, ali zbog toga ne bismo trebali biti beznadni. Naša vjera nas uči kako se Isus, naš spasitelj, rodio, trpio, umro i uskrsnuo da bi nama podario vječni život.

Upravo je zbog toga Brooke sa svojim suprugom odlučila odbiti pobačaj. „Saznali smo kako nosim djevojčicu koja nema nikakvu šansu ostati živom i nastaviti svoj zemaljski život. Odlučili smo kako nećemo prekidati trudnoću sve dok je ona živa“, objašnjava Brooke. Svoju bebu su nazvali Emma Noel, što je jedna od ženskih inačica biblijskog imena Emanuel koje znači „Bog je s nama“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključna dimenzija ove priče jest da će, usprkos statistikama i liječničkim prognozama, malena Emma Noel živjeti u vječnosti, gdje nema bolesti i tuge. Brojni pro-choice aktivisti slučajeve anencefalije koriste kako bi promicali pravo na pobačaj, ali hrabra Brooke ih je demantirala. Svojim činom je dokazala svoju vjernost Bogu i poručila kako niti jedan čovjek nema pravo odlučivati o sudbini duše koja je pozvana na život vječni. “S jedne strane smo slomljeni, a s druge strane smo sigurni kako Bog ima plan za naše dijete. Život ponekad može biti jako bolan. Molite se za nas”, poručuje Brooke.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net


Objavljeno: 3. prosinca 2018.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi