U situacijama kada mislimo da Bog ne čuje naše molitve lako je postati nestrpljiv i pokušati uzeti stvar u svoje ruke

davanje rokova bogu

Foto: www.stocksnap.io

Zašto se čini da neki ljudi budu uslišani čim zatraže, dok drugi mole i kume Boga bez uspjeha?

Znam, teško je mirno gledati ljude oko nas kako primaju blagoslove, dok se mi po strani pitamo kada će doći red na nas.

Problem s davanjem rokova Bogu je taj da se On ne ravna prema našem rasporedu. Njegov tajming je savršen. Tu lekciju sam ja, nažalost, morala naučiti na teži način.

Prije 12 godina dala sam Bogu rok. Umorna od izlazaka s krivima, bila sam spremna za svog princa na bijelom konju. Spremna da se udam i osnujem obitelj sa svojim budućim mužem. U brojnim molitvama i razgovorima s Bogom, govorila bih Mu da trebam roditi prvo dijete do 30. godine i trebam imati još dvoje djece prije no što navršim 35. Da, govorila sam Mu da mora raditi po mojim uvjetima. Razbacivala sam se sa zahtjevima kao da znam što je najbolje za mene. Kao da On ne zna svaku moju misao i želju.

Polako sam odustajala od nade

Navršila sam 30. Činilo se kao da se jednostavno nikada neću udati. Čak nisam bila ni u vezi.

Kad sam navršila 35, odlučila sam da neću imati djece, barem ne biološke. Čak sam polako odustajala od nade da ću se ikada udati.

Prije dvije godine, slaveći svoj 36. rođendan u restoranu s obitelji i prijateljima, upoznala sam muža. Šest mjeseci kasnije, bili smo vjenčani. Godinu dana nakon vjenčanja, rodila sam zdravog dječaka.

Sve se odvilo točno onako kako sam oduvijek sanjala, no nije se dogodilo kada sam željela. Zapravo, odlučila sam da taj muškarac nikako ne može biti od Boga jer sam Mu jasno dala do znanja da ne želim muža nakon 35-e. Dugo vremena sam ga izbjegavala. Nisam samo glumila teško osvojivu, bila sam odlučna u namjeri da otjeram tog čovjeka. No, nisam.

On se ne drži rokova

Danas se muž i ja znamo dobro nasmijati na to. On se uvijek šali kako je Bog čekao da moj rok prođe i tek onda nas spojio kako bi mi na taj način rekao: „Ja se ne držim rokova”. Iako to kaže u šali, mislim da je u pravu.

Nemojte me krivo shvatiti, naravno da trebamo davati do znanja svoje potrebe Bogu. To nije problem, no problem je kada Mu dajemo rokove. Time vremenski ograničavamo Njegove blagoslove kao da znamo što je najbolje i kada je najbolje za nas.

Opasnost davanja rokova Bogu je ta da, ako nismo oprezni, možemo u potpunosti propustiti blagoslove.

Ne brinite se tjeskobno ni za što, nego u svemu – molitvom i  prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje potrebe Bogu. I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu. (Fil 4,6-7)

Theprayingwoman.com

Prevela: dr.sc. Danijela Janjanin | Zenavrsna.com

Tekst je preuzet s portala Žena vrsna. Dopuštenje za prenošenje teksta je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal Bitno.net.