Pred samu svetkovinu Uskrsa, Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca odlučila je otvoriti vrata svoje odgojne ustanove klerikata.

Cilj je jasan i nedvosmislen, a to je da mladići, još nesigurni u svome pozivu, mogu pobliže upoznati život ove redovničke zajednice na zagrebačkom Svetom Duhu. Ne samo da će mladići imati priliku živjeti nakratko dnevni raspored u samostanu, nego se mogu povući i u tišinu, iz ovoga svijeta buke i galame, kako bi jasnije čuli Božji glas u sebi te otkrili svoje skrivene talente koji im mogu pridonijeti u boljem razlučivanju njihova životnog poziva.

Jer poziv je nešto što nas obilježava za cijeli život i mi, jednako tako, preuzimamo odgovornost za nj. On ne treba biti donesen odmah, ishitreno, možda pod utjecajem tuđih, a ne vlastitih želja. On se mora otkrivati u svakome danu, u svakom trenutku i na kraju mora se prihvatiti jer samo ćemo tako lakše koračati kroz život.

Ponekad postoje stvari koje bi nas mogle odvratiti od istine, koje bi nam mogle reći da srljamo, da idemo krivim putem, samo kako bi nas zavele na svoj put, na put manjeg otpora struje. Za Boga je jedina istina ljubav, a za ljubav treba trpjeti i izdržavati sve nedaće i probleme. Možda sve nećemo i ne možemo shvatiti odmah, ali ponekad se treba prepustiti i Božjem planu, Božjoj volji, Božjem putu za nas.

Bog uvijek ispred nas stavlja izbor, dva puta, a na nama je kojim da izaberemo. Sukus svega bio bi da vi, dragi mladići, možda nećete imati potporu svojih najmilijih, svojih prijatelja, svog radnog okruženja, ali nemojte klonuti, usudite se osloniti na Krista, usudite se učiniti korak više.

Zato vas pozivamo da dođete na Dane otvorenih vrata klerikata od 12. do 14. travnja ove godine, u samostan Svetog Duha, na zagrebačkom Svetom Duhu.

Za sve ostale informacije obratite se fra Stjepanu Brčini putem raznih društvenih mreža #budiFRAjer ili putem e-maila (stjepan.brcina@gmail.com).

Gospodin vam dao svoj mir! Mir i dobro!

Ofmconv.hr | Bitno.net