Duhovnu obnovu vodit će poznati svećenici: pater Ike Mandurić, fra Ante Vučković i don Damir Stojić

Foto: Shutterstock.com

Prva Domovinska duhovna obnova bratovštine Marijanski zavjet održat će se u Međugorju od 1. do 5. travnja 2020. u Međugorju u Dvorani Ivana Pavla II.

Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu, u skladu sa svojom misijom i vizijom te ciljevima osnivanja, u dugoročnoj strategiji planirala je i organiziranje duhovnih obnova, a ovo je prva od njih. Duhovno osnažen i cjelovit čovjek svoju duhovnu snagu očituje ponajprije tako što prepoznaje vlastito dostojanstvo koje je, svim nedaćama i životnim dramama unatoč, uvijek netaknuto.

Na tom temelju postajemo kadri povjerovati u to da smo ljubljena bića Božja, kroz što i sami pronalazimo snagu za ljubav prema drugima. Prepoznamo li vlastito dostojanstvo, u nama se budi samopoštovanje, koje nas snažno motivira da odbacimo sve neurednosti kao nešto što nas nije dostojno. Tako osnaženi i u vjeri ukorijenjeni, pronalazimo u sebi snagu i za drukčiji, cjelovitiji i primjereniji, na kršćanskoj ljubavi utemeljen odnos prema svojoj sredini i Domovini u cjelini.

U ovoj duhovnoj obnovi sudjelovat će, kako se očekuje, deseci svećenika koji su već pokazali sluha za braniteljsku populaciju, a koji će braniteljima biti na raspolaganju za ispovijed i osobne razgovore. Cijena trodnevnog smještaja u hotelu (uključen doručak i ručak) iznosi 500 kuna. Cijena organiziranog prijevoza iz Zagreba iznosi 300 kuna. Prijave sudionika su obvezne. Prijave i sve informacije o duhovnoj obnovi nalaze se OVDJE.

Bitno.net