U današnjem Tragu vjere govorit će se o novoj enciklici pape Franje Fratelli tutti – o bratstvu i socijalnom prijateljstvu. Emisija će donijeti detaljno izvješće s predstavljanja enciklike u Vatikanu. Anđela Jeličić Krajcar o enciklici razgovora s prof. Andreom Riccardijem, utemeljiteljem zajednice sv. Egidija i kardinalom Michaelom Czernyem iz Dikasterija za cjeloviti ljudski razvoj.

U razgovoru s Anđelom Jeličić Krajcar prof. Riccardi za Hrvatski Radio je pojasnio papin stav prema populizmu. „ Papa je ocrtao liniju dobre i nove politike, koja ima u središtu narod, a nije svedena na dogmu liberalnog tržišta, kojeg Papa smatra slabom idejom, i ne svodi se na populizam. I to je vrlo zanimljivo, jer Papu često optužuju za populizam, Latinoamerički populizam. Papa zapravo govori: da postoji put, privilegiran i umjeren: koji ponovno izgrađuje narod. Politika naroda ne znači samo ići u korist naroda, nego to znači graditi opće dobro, kroz ponovnu izgradnju uništenih zajednica, na selu, na periferijama – gdje su ljudi sami, i više ne postoje kao narod, nego kao masa.“

Kakvi su domaći odjeci na novu encikliku? Vijesti iz života Katoličke crkve poslušajte u Tragu vjere koji uređuje i vodi Blaženka Jančić. Emisija se emitira u petak, 9 listopada na 1. programu Hrvatskog radija od 18:05 do 18:30.