Sredinom listopada iz tiska je izašla knjiga splitskog magistra prava i suradnika portala Bitno.net Marlona Macanovića pod nazivom “Kako pronaći posao i pobijediti nezaposlenost: motivacijsko-pravni priručnik”.

Autor knjige i sam je prošao kroz dugotrajni period nezaposlenosti (nešto više od dvije godine), te je osjećao potrebu da dio svoga bolnog iskustva utka u knjigu i tako dadne skroman doprinos u zahtjevnoj borbi protiv nezaposlenosti, temi koja je uz demografsku problematiku ključna na ovim prostorima.

Shodno tome, koristeći vlastita iskustva i znanja, prikazao je brojne načine za pronalazak zaposlenja te pojasnio metode kako osigurati nužnu egzistenciju za vrijeme nezaposlenosti.

U knjizi se opisuju razne mogućnosti za promjenu postojećeg posla, odnosno, koji su to nužni koraci za samozaposlenje, osnivanje vlastite tvrtke, obrta ili neke druge pravne osobe.

I poslodavci će pronaći korisne poslovne savjete koji im mogu poslužiti pri upravljanju tvrtkama, sukladno nacionalnom zakonodavstvu i univerzalnim moralnim zahtjevima.

Knjiga obiluje primjerima iz prakse, kao i svjedočanstvima iz života svetaca (sv. Ivana Pavla II., sv. Josemarije Escrive i dr.) te pruža poruku nade čitateljima. Autor se nada da će knjiga poslužiti i kao alat pri pronalasku/promjeni/osnivanju posla, i kao jedna vrsta ključa za dublje razumijevanje Božjih zahvata i Njegova milosrdnog djelovanja u našim životima preko različitih ljudi, te na vrlo različite načine.

Cjelovitu izjavu o samoj knjizi koju je autor dao za Hrvatski radio – Radio Split, dana 19. listopada 2017., možete poslušati na poveznici ovdje.

Knjiga „Kako pronaći posao i pobijediti nezaposlenost“ izdana je u vlastitoj nakladi i bit će predstavljena u svim većim hrvatskim gradovima.

Splitska promocija knjige održat će se u četvrtak 23. studenoga 2017. u 19 sati, u prostorijama Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Zrinsko-frankopanska 19.

Predstavljanje će moderirati novinar i publicist Ivica Ursić, uz goste Jasminku Lemo (predsjednica Udruge nezaposlenih Splitsko-dalmatinske županije), Alena Ćurina (predsjednik udruge Dalmatinski potrošač – Split), te autora.

Za glazbeno osvježenje zaslužna je mješovita Klapa Elektrodalmacija. Ulaz je slobodan.

O autoru: Marlon Macanović suprug je i otac četvero djece, radio je u državnoj i javnoj službi te u privatnom sektoru, a istaknuo se u provedbi restrukturiranja više državnih i privatnih tvrtki. Za portal Bitno.net napisao je 2015. godine članak “Zaslužuju li višečlane hrvatske obitelji zakonsko priznanje statusa roditelja odgojitelja?”.

Bitno.net