Na slikovnici su radile i akademske umjetnice – ilustratorica Smiljana Čoh te redateljica Tea Agejev. Njih su dvije, kako kaže autor, zaslužne za uspješno prilagođavanje dramskog teksta generalnim zakonitostima za izradu slikonice. Riječ je, dakle, o umjetničkom pa i originalnom djelu.

Ante je originalnim stilom pisanja oduševio i roditelje i djecu. Neki od njih su mu javili da su slikovnicu prošli nekoliko puta za redom.

Vrijednost ovoga djela prepoznao je tim iz Kik Hrvatska koji je osigurao sredstva za tisak i time pokazao volju da što veći broj roditelja lakše osvijesti djecu o potrebnoj brizi za okoliš.

Kako se u priči spominje i čokolada, potporu je dala i Hedona (Križevačka čokolada).

Slikovnica i drugi naslovi Antine naklade Betlem mogu se nabaviti na promocijama poput ove te na brojeve 099 883 2760 (Ante) i 098 138 7239 (Katarina) ili na e-mail samogust@samogust.com.

Podsjetimo se priče, dvije prijateljice Ana i Lana igraju se u šumi i pripremaju iznenađenje za roditelje. Zbog nepredviđene zabune Ljutoga Lisca uvedene su pravu ekološku pustolovinu kojoj će se pridružiti i puž Tihi. Izvrsna karakterizacija likova daje posebni ugođaj, a pouka o reciklaži otpada približena je djeci na vrlo duhovit način.