PROMOCIJA KNJIGE

Predstavljanje knjige o životu kardinala Stepinca

Predstavljanje knjige će se održati na Stepinčevo, 10. veljače, u 20 sati u Franjevačkom klerikatu o. Ante Antića u Splitu

Povodom 120. obljetnice rođenja Alojzija Viktora Stepinca (8. svibnja 1898.) i 20. godišnjice njegova proglašenja blaženim (3. listopada 1998.), u Splitu će biti predstavljena knjiga Marlona Macanovića pod nazivom “Viktor, kardinalova pobjeda”. Predstavljanje knjige će se održati na Stepinčevo, 10. veljače, u 20 sati u Franjevačkom klerikatu o. Ante Antića.

Na 232 stranice knjige, uz uvod mr. sc. don Šimuna Doljanina i završnu riječ vjeroučitelja Mirka Jurića, autor donosi sve bitne događaje iz blaženikova života (rođenje, mladost, školovanje, ređenje, imenovanje za zagrebačkog nadbiskupa i kardinala, zbivanja uoči Drugoga svjetskog rata, te samoga rata i poraća, utemeljenje Caritasa, osnivanje Karmela u Brezovici, uzništvo u Lepoglavi i Krašiću, itd.).

Knjigu će predstaviti: doc. dr. fra Domagoj Runje, prof. Mate Šimundić te autor Marlon Macanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 4. veljače 2019.

Možda vam se svidi