Bratstvo Franjevačkoga samostana u Pazinu u suradnji s još nekoliko braće franjevaca početkom ove godine pokrenulo je projekt e-duhovne vježbe. Nakon korizmenih i duhovskih e-duhovnih vježbi, otvorene su prijave za ljetne e-duhovne vježbe pod nazivom “S Marijom na putu”. Ljetne duhovne vježbe nešto su kraće i jednostavnije od dosadašnjih e-duhovnih vježbi, no princip je isti: svakodnevno kroz deset dana na svoju e-mail adresu dobivat ćete kratke poticaje za svoju dnevnu duhovnu vježbu.

“Kroz nekoliko dana hodat ćemo s Marijom, Isusovom majkom. Poći ćemo u njezinu svakodnevicu: u njezin dom u Nazaretu, u Ain Karem, gdje se susrela sa svojom rođakinjom Elizabetom, u Betlehem, gdje je rodila Isusa, u… Tu, u tim mjestima, pretvorit ćemo se u uho i oko: slušat ćemo i gledati Mariju. I učiti od nje. I hodit ćemo s njom.

Ukoliko se na njih prijavite, od 23. srpnja do 2. kolovoza svaki dan na e-mail adresu dobivat ćete kratke poticaje za svoju dnevnu duhovnu vježbu. Bit će to puno jednostavnije i kraće od dosadašnjih e-duhovnih vježbi. Naravno, sami ćete morati organizirati svoje vrijeme i sve poticaje prilagoditi okolnostima svoga života. Ukoliko ste već ranije sudjelovali u e-duhovnim vježbama, znate o čemu se radi. Ako vam je ovo prvi put da sudjelujete, ne brinite! Sve upute dobit ćete prvi dan e-duhovnih vježbi u tzv. Uvodnom pismu.

Želiš li hoditi s nama? S Marijom? Ljeto s Marijom, godišnji odmor s Marijom – ne zvuči loše? Zašto ne? Prijavi se i pođimo zajedno!”

Zainteresirani se mogu prijaviti za e-duhovne vježbe do 22. srpnja u ponoć putem obrasca dostupnog na stranici OVDJE.

Bitno.net