Dragi čitatelji, kao što vam je poznato, portal Bitno.net 2015. godine pokrenuo je Klub prijatelja portala Bitno.net. On je osmišljen kao zajednica svih onih koji čitaju portal Bitno.net i žele svojim članstvom financijski podržavati njegov rad. Osim što smo za sve one koji se priključe Klubu osigurali posebne pogodnosti za proizvode i usluge poduzeća koja nam pružaju podršku, jednom mjesečno za vas i vaše nakane slavi se i sveta misa kao znak posebne zahvale za vašu podršku.

Sveta misa za ovaj mjesec bit će slavljena u crkvi sv. Jeronima na svečev blagdan, u petak 30. rujna u 18 sati. Svetu misu predvodit će gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić.

Euzebije Sofronije Jeronim, rođen je oko godine 347. u Stridonu, za koji sam piše na da je na grad koji je bio na granici Panonije i Dalmacije. Nekoliko je mjesta u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini koji se natječu steći naslov antičkoga Stridona, ali je samo jedno koje čuva tradiciju da je upravo ono mjesto rođenja crkvenoga učitelja, a to je Štrigova u Međimurju.  U Štrigovi se sveti Jeronim štuje od 1447. godine do danas. Kroz povijest imalo je veliki značaj jesenskog okupljanja vjernika Međimurja i Prekmurja, kao mjesto posebnoga štovanja i mnogih čudesa koja su se dogodila zagovorom svetoga Jeronima. U posljednjih nekoliko godina štovanje svetoga Jeronima dobilo je novi značaj za sjeverozapadnu Hrvatsku, te se povodom blagdana svetoga Jeronima odvijaju kulturna, znanstvena i duhovna događanja vezana uz samoga sveca i njegov značaj za Crkvu.

Potičemo Vas da se pridružite Klubu prijatelja (ako već jeste – od srca hvala!) i tako pridonesete radu portala. Članovi Kluba prijatelja portala Bitno.net mogu postati svi oni koji čitaju i cijene portal Bitno.net i koje žele podupirati rad portala sukladno svojim mogućnostima, a u minimalnom mjesečnom iznosu od 8 kn, odnosno godišnjem iznosu od 96 kn. Članstvo možete otkazati u svakom trenutku, bez ikakvog obrazloženja. Više informacija o Klubu i pogodnostima koje ostvarujete možete saznati OVDJE.