Znak posebne zahvale za sve vas koji podupirete naš portal

Dragi čitatelji, kao što vam je poznato portal Bitno.net 2015. godine pokrenuo je Klub prijatelja portala Bitno.net. On je osmišljen kao zajednica svih onih koji čitaju portal Bitno.net i žele svojim članstvom podržati njegov rad. Osim što smo za sve one koji se priključe Klubu osigurali posebne pogodnosti za proizvode i usluge poduzeća koja nam pružaju podršku, jednom mjesečno za vas i vaše nakane slavi se i sveta misa kao znak posebne zahvale za vašu podršku.

Sveta misa za ovaj mjesec bit će slavljena u utorak 25. veljače u 18:30 sati po lokalnom vremenu u crkvi Svetog Križa u Hamiltonu. Svetu misu predvodit će župnik vlč. Marko Štefanec.

Župa Svetoga Križa u Hamiltonu jedna je od najvećih, ako ne i najveća župna zajednica na američkom kontinentu. Osnovana je 1958. godine, a prvi župnik bio je mons. Stjepan Šprajc. Današnja crkva izgrađena je 1969. godine kada je i posvećena na svetkovinu Svetoga Križa. Župa danas broji oko 1400 registriranih obitelji, uglavnom Hrvata i njihovih potomaka iz četiri vala političkih i ekonomskih iseljavanja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a pripada Hamiltonskoj biskupiji.

Vlč. Marko Štefanec, svećenik Varaždinske biskupije, rođen je u Varaždinu 7. svibnja 1986. godine. U Zagrebu je kao sjemeništarac Međubiskupijskog dječačkog sjemeništa završio Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju, a potom stupio u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu. Studij filozofije i teologije započeo je 2005. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je u studenome 2011. i diplomirao. Kao strastveni zaljubljenik u glazbu i zborsko pjevanje bio je ponosan član nekoliko različitih zborova u Zagrebu. Kao član gradskog zbora Scherzo piano pod ravnanjem prof. Nives Paulinić Šarić osvojio je zlatnu plaketu na Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu. U varaždinskoj katedrali u studenome 2011. zaređen je za đakona, a pastoralni praktikum obavljao je u župi Remetinec – Blato. Po rukama drugog varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka zaređen je za svećenika 10. lipnja 2012. godine, a tjedan dana nakon toga, 17. lipnja, proslavio je mladu misu u svojoj rodnoj Župi sv. Franje Asiškog u Velikom Bukovcu. Nakon ređenja povjerena mu je služba biskupova tajnika te je od 2013. do 2014. bio i duhovni pomoćnik u Župi Imbriovec. Godine 2015. odlazi u Kanadu u grad Winnipeg gdje je imenovan župnikom u hrvatskoj Župi sv. Nikole Tavelića, a u lipnju 2019. godine preuzeo je službu župnika Župe Svetog Križa u Hamiltonu. U slobodno vrijeme bavi se fotografiranjem, a njegovi fotografski radovi krase različite tiskane publikacije.

Zahvaljujemo vlč. Marku što će slaviti svetu misu na našu nakanu i želimo da njega i njegove župljane prati Božji blagoslov!

Potičemo vas da se pridružite Klubu prijatelja (ako već jeste – od srca hvala!) i tako pridonesete radu Portala. Pridružiti se možete ovdje!

Vaš Bitno.net