TRIBINA TREĆEG PROGRAMA

NAJAVA Naš teološki urednik Petar Nodilo gost emisije Tribina Trećeg Progama u kojoj će se raspravljati o Istanbulskoj konvenciji

Emisija će biti na trećem programu Hrvatskog radija, u srijedu 25. travnja u 20 sati

Petar Nodilo

U emisiji Tribina Trećeg programa, koja je na programu Hrvatskog radija u srijedu 25. travnja u 20 sati, raspravljat će se o društvenim implikacijama i novitetima koje će u hrvatski zakonodavni prostor uvesti nedavno ratificirana Istanbulska konvencija.

Naime, tijekom javne rasprave o Istanbulskoj konvenciji veći dio hrvatske javnosti prvi put se susreo s pojedinim sociološkim i pravnim terminima, kao što su rodna jednakost, rodni identitet, rodni stereotip i rodno utemeljeno nasilje. Moderator Tribine Trećeg programa bit će Mate Mijić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti emisije su Aleksandra Korać Graovac, redovita profesorica na Katedri za obiteljsko pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, zatim Andrea Feldman, izvanredna profesorica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, koja je Magistrirala i doktorirala na Sveučilištu Yale u Sjedinjenim Američkim Državama, te svećenik isusovac Petar Nodilo, propovjednik u bazilici Srca Isusova u Zagrebu. Pater Nodilo je urednik Glasnika Srca Isusova i Marijina, najstarijeg časopisa u Hrvatskoj koji izlazi od 1891., i teološki urednik na našem portalu.

Tribina Trećeg programa Hrvatskoga radija, koja se održava uživo u zagrebačkoj knjižnici Bogdana Ogrizovića, pokušava spojiti zanimljive sugovornike i značajne aktualne teme poput suočavanja s Europom, angažmana umjetnika u društvu, odgovornosti intelektualaca…

Bitno.net

Objavljeno: 24. travnja 2018.

Možda vam se svidi