Hrvatski katolički radio početak božićnog programa obilježit će prijenosom polnoćke iz Bogoslužnog prostora bl. Alojzija Stepinca sa zagrebačkog Kaptola, kojeg preuzima od HRT-a, kao i misno slavlje na sam Božić u 10:00 sati. U 11:55 uživo iz Vatikana možete poslušati “Urbi et orbi”, a tijekom dana možete čuti i što vam u svojim čestitkama poručuju hrvatski biskupi. Na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika, 26. prosinca u 11 sati prenosi misno slavlje iz Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu.

Za slušatelje su pripremili čak tri božićna specijala te vrlo vrijedne nagrade u seriji božićnih glazbenih kvizova koje ćemo emitirati od 27. do 31. prosinca u 11:15 i 13:15.

Filip Ećimović, autor emisije “Novi zvuk” pripremio je specijalno izdanje u kojemu ćete moći poslušati brojne nove božićne pjesme koje tijekom adventa niste mogli čuti u eteru HKR-a. Za ovaj Božić Kim Verson, Nela (Antonela Đinđić), Mudri (Matej Mudrovčić), Sandra Bagarić, Toni Cetinski, Roko Vušković i grupa Ocean, predstavit će svoje božićne pjesme i sa slušateljima podijeliti najljepše božićne uspomene.

Djelatnici Hrvatskoga katoličkog radija snimili su čestitke koje ćete moći poslušati u utorak, 27. prosinca tijekom dana, a navečer u 20 sati očekuje vas božićni specijal fra Stjepana Brčine “Duhovno-duhovite večeri”.

Na Staru godinu, 31. prosinca, HKR prenosi misu zahvalnicu iz Nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke u 18:00 sati. I ove godine voditeljski par Diana Tikvić i Branimir Gubić s vama će ispratiti staru i dočekati novu godinu. Svojim prepoznatljivim stilom učinit će posljednje sate godine na izmaku zabavnima, opuštenima, zanimljivima, ali i duhovnima. Naime, u 22:00 sata molitvom krunice zahvaljivat ćemo za sve dobro što smo proživjeli u protekloj godini i zamoliti Gospodina za hrabrost, vedrinu i Njegov blagoslov u godini koja je pred nama. Gospinu krunicu uz prigodni nagovor i razmatranje predmolit će vlč. Hrvoje Zovko.

Na samu Novu godinu u programu vas očekuje još dva specijala – radio-drame “Budi sol zemlje” i “Klasični vrt – novogodišnji specijal maestra Davora Kelića”. U radio-dramama, objedinjene  pod nazivom “Budi sol zemlje”, autorice Vesne Živko djelatnici Hrvatskoga katoličkog radija pokazali su, uz svoje novinarske, voditeljske, uredničke i tehničke sposobnosti i one glumačke. Dramski serijal govori o možda najvećem problemu u životu svakog vjernika, a to je mlakost vjere i nedovoljno življena vjera. Glavna junakinja većine radio-drama je Janja Milas, 35-ogodišnja novinarka i urednica mozaičnih kontakt – emisija koja radi na nacionalnoj radio-postaji. Maestro Davor Kelić u novogodišnjem Klasičnom vrtu u 20:30 pobliže će nas upoznati s najvrjednijim klasičnim djelima bez kojih je nezamisliv ulazak u novu godinu – obitelj Strauss, valceri, polke, mazurke i marševi.

„I ove godine potrudili smo se da naš program bude prilagođen najširoj publici, a da pri tome ne izgubimo iz vida ono najvažnije – razlog zbog kojega smo u slavljeničkom raspoloženju, a to je rođenje Spasitelja. Vjerujemo kako će i ove, kao i dosadašnjih godina brojni članovi velike HKR-ovske obitelji iz cijele Hrvatske, ali i šire, biti uz naš program, a da će sadržaj koji smo brižno osmislili poticati zajedništvo, buditi radost te biti na duhovni rast svima koji se nađu na našim frekvencijama”, naglasio je dr.sc. Siniša Kovačić, glavni urednik Hrvatske katoličke mreže, zaželjevši svima blagoslovljen, mirom ispunjen Božić i sretnu Novu godinu!