“S puno ljubavi i žara šestu godinu za redom pokrećemo humanitaranu akciju pod nazivom Obrok za obrok koja će se održati na prostoru ispred Pučke kuhinje na Svetom Duhu. Humanitarna akcija traje od 30.11.2023. do 22.12.2023. Radno vrijeme bit će od 16 do 22 sata.

U ponudi će biti već daleko poznata samostanska sarma, domaće kobasice, fritule, kuhano vino i pivo. Također će se moći nabaviti med, medenjaci i samostanski likeri.

Četvrtkom će u ponudi biti grah, a petkom krpice sa zeljem kao posno, tj. vegetarijansko jelo.

Pučka kuhinja na Svetom Duhu svakodnevno redovito priprema 400-njak toplih obroka dnevno. Pomoć svih ljudi itekako nam je potrebna. Zahvalni smo na svakom daru koji dobijemo od naših dragih dobročinitelja. Kupnjom obroka osigurat će se obrok za potrebite u Pučkoj kuhinji.

Humanitarnu akciju Obrok za obrok pokrenuli smo prvi put 2018. godine na zagrebačkom Zrinjevcu. Prije tri godine organizirali smo je prvi put na Svetom Duhu ispred Pučke kuhinje gdje smo i ove godine. Upravo prostor ispred Pučke kuhinje na kojem se redovito svakodnevno dijeli potpuno besplatno topli obrok za sve one koji su u potrebi izabran je kao idealno mjesto održavanja ove humanitarne akcije Obrok za obrok.

Velika rijeka siromaštva prolazi našim gradovima i buja do točke izlijevanja. Tolike su potrebe naše braće i sestara koji mole za našu pomoć, potporu i solidarnost. Užurbanost, ta svakodnevna čovjekova suputnica, sprječava nas da zastanemo, pomognemo i pobrinemo se za drugoga. Prispodoba o milosrdnom Samarijancu nije priča o prošlosti, već propituje sadašnjost svakoga od nas. (Iz poruke Svetoga Oca pape Franje za VII. svjetski dan siromaha – Ne okreći lica od siromaha)

Hvala što nas podržavate sve ove godine, činite to i dalje, uvijek, s ljubavlju. Naša ljubav prema siromasima neka bude djelotvorna, konkretna, kreativna, dosjetljiva i solidarna”.