Obiteljska televizija najgledanija je tijekom blagdana, stoga je Laudato svojim gledateljima pripremio poseban program

Laudato TV ovog Božića priprema specijalni program. Obiteljska televizija najgledanija je tijekom blagdana, stoga je Laudato svojim gledateljima pripremio poseban program. Lica, voditelji i gosti ove televizije snimit će Božićni specijal u studiju opremljenom novom scenografijom samo za ovu prigodu. Uz specijal gledatelji u božićno vrijeme od Badnjaka, 24. prosinca 2019. do Krštenja Gospodinova 12. siječnja 2020. mogu pratiti prijenose najvećih vjerskih događanja iz Vatikana i zemlje, specijalna izdanja redovnih emisija, koncerte i prigodan filmski, serijski, glazbeni i dokumentarni program, božićne čestitke biskupa, poznatih osoba i lica Laudato TV-a. Iz bogatog programa izdvajamo:

Božićni specijal

Specijalna emisija koja se prikazuje tijekom cijelog Božića i blagdana Sv. Stjepana okupit će cijelu Laudatovu obitelj pred kamerama te ugostiti drage prijatelje. Vidjet ćemo zajedničko vođenje emisije Karmele Vukov Colić i Rafaela Dropulića Rafe koji će nam dati pogled na gastronomski dio blagdana s naglaskom na domaća jela. Rafo će uzeti i gitaru i s Antom Cashem odsvirati i otpjevati na njihov način božićne pjesme. Ovi mladi očevi podijelit će s nama i radost vlastitih osjećaja kada su na svijet došle njihove prinove. Dudo Dubravko Šimenc dovest će pred kamere nove prijatelje Fit katolike koji na ekranu Laudato TV-a startaju u 2020. g. Mladi kineziolozi Josip Vučko i Domagoj Penava s Dudom će razgovarati o umjerenosti u jelu i pilu, kako ostati fit, ali i o sportašima koji nerijetko imaju utakmice i nastupe zakazane na Božić i Štefanje.

Foto: Laudato TV

Mirna Sigetić otvara spomenar s Krunoslavom Kićom Slabincem čije su izvedbe tradicionalnih pjesama “Narodi nam se”, “Svim na Zemlji” ili “Veselje ti navješćujem” obilježile Božiće generacija. Fra Juro Marčinković koji dijeli zlatne savjete sada će otkriti sve o podrijetlu, tradiciji i dobrobiti za zdravlje biljaka kao što su božikovina, božićna zvijezda i druge koje u svom korijenu imaju riječ ‘Božić’. Od velikih i samozatajnih donatora u društvu Tanje Maleš saznat ćemo kako je biti vjernik i uspješni poduzetnik u poslovnom svijetu, dok će svećenici pojasniti za velike i male što je Božić za kršćane te povijest i značenje jaslica.

Kako se slavi kršćanski Božić podijelit će s nama sedmeročlana obitelj Foretić, obitelj voditeljice emisije In Familia Dei u gostima kod svoje kolegice voditeljice iste emisije, Diane Tikvić. Diana će s kolegom Darkom Pavičićem otvoriti zanimljivu temu kakvi su novinarski Božići i prisjetiti se nekih velikih trenutaka i radosti ovog poziva.

Poznata su nam djela svjetske književnosti, a voditelj emisije Susret u Riječi sa svojom gošćom će nas bolje upoznati s biserima hrvatske književnosti koji tematiziraju i slave Božić. Vratit ćemo se u prošlost, u daleki ali u sjećanju svježi Božić ’91. kada se unatoč ratnim strahotama u srcima nosila radost Božića, a u sklopu ovoga dijela bit će premijerno prikazan i videospot za pjesmu “Božićno jutro” nastao u suradnji s gledateljima koji su slali svoje fotografije iz tog razdoblja.

Foto: Laudato TV

Upoznat ćemo i novinare koji svakodnevno gledateljima donose svježe vijesti iz života i Crkve u emisiji “Izdvojeno” kao i voditelje volontere koji svoje vrijeme nesebično dijele s publikom Laudato TV-a. Splitska ekipa donijet će božićne priče s terena začinjene gegovima i dalmatinskim humorom. Okrenut ćemo se i budućnosti te će nam Marin Periš, Alan Hržica i Josip Kežić u društvu Ksenije Abramović najaviti novi koncert “Progledaj srcem” 2020.

Prijenosi vjerskih obreda

Na Božić i Štefanje prijenosi svetih misa izravno iz svetišta Majke Božje Remetske iz Zagreba su u 10.30 sati.

24. prosinca 2019. u 21.30. Polnoćka, Vatikan. Sveta noć u kojoj je Riječ tijelom postala osobito je svečana u prijestolnici katoličke vjere, gradu Rimu i veličanstvenoj bazilici sv. Petra u Vatikanu. Pratite prijenos uživo svete Mise polnoćke svetkovine Rođenja Gospodinova koju će predslaviti Sveti Otac Franjo.

25. prosinca 2019. u 12 sati. Urbi et orbi, Vatikan. Papa Franjo će na Božić tradicionalno uputiti svoju poruku gradu i svijetu, Urbi et orbi. Pratite božićnu poruku Svetog Oca s Trga svetog Petra u Vatikanu u trenutku kada je izgovara cijelom svijetu.

26. prosinca 2019. u 12 sati. Angelus, Vatikan. Obogatite se Papinim riječima o neustrašivom svjedoku vjere, svetom Stjepanu prvomučeniku, na njegov blagdan. Pratite uživo nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji s Trga svetog Petra u Vatikanu.

Glazbeni program

Veselje ti navješćujem, koncert; božićne pjesme klape “Sveti Juraj” HRM-a iz katedrale sv. Duje u Splitu, Swinging with the Messengers, koncert, vidjet ćemo kako gospel sastav glazbom prenosi Radosnu vijest; Radujte se narodi, glazbena emisija, Sretan ti Božić, narode moj, glazbena emisija.

Filmski i dokumentarni program

“Betlehem, proročki grad”, dokumentarni film o Betlehemu, Čudesan pijesak betlehemski, glazbeno-scenski specijal kojim umjetnica pijeskom uz prigodnu glazbu u pratnji oslikava Rođenje u Betlehemu.

“Božićne naranče”, igrani film. U sirotištu u jednom američkom gradiću Rose dočekuje Božić. Prisjeća se kako je blagdan nekoć dočekivala u toplom i ugodnom okruženju vlastitog doma. No Božić je vrijeme za čudesa.

“Tiha noć”, igrani film. Godine 1818. Joseph Mohr postaje pomoćnim svećenikom u Oberndorfu, malenom austrijskom selu nedaleko Salzburga. On je mlad čovjek pun ideala. Njegova je želja približiti Crkvu običnom čovjeku, što ga dovodi u sukob s njegovim nadređenim, ocem Noestlerom. Kada Mohr organizira crkveni zbor u kojem pjevaju ljudi iz lokalne krčme na njemačkom jeziku umjesto na latinskom, otac Noestler mu zaprijeti disciplinskim mjerama. Na Badnjak Mohr treba odlučiti hoće li prihvatiti poraz i napustiti Oberndorf ili prihvatiti pravo značenje Svete Noći.

Dječji program

“Radosna priča”, emisija za djecu; ilustrirane priče o Isusu uz naraciju Roberta Kurbaše, “Moja katolička obitelj”, sinkronizirana crtana serija o svetom Josipu i sv. Maloj Tereziji.

Laudato TV | Bitno.net